פרות כשרות לפסח

'צמח תערובות': תפריט הזנה כשר לפסח לפרות ברפתות יוחלף ב-16 במרץ ועד ה-4 באפריל – לייצור חלב כשר

 

לקראת חג הפסח, פיקח הרב צורי נעמן, רבה של חברת של תנובה, על הכשרת קווי הייצור במפעל המזון לבעלי חיים 'צמח תערובות'. שבועיים לפני הפסח מתחילים בתהליך ניקוי יסודי של כלל מערכי הייצור והמשלוח, על מנת לעמוד בדרישות הרבנות לספק מזון ללא מרכיבי חמץ.

 

במקביל להכשרת קווי הייצור במפעל ההזנה, מוחלף המזון הרגיל בכל הרפתות, למזון כשר לפסח. זאת בכדי לייצר חלב כשר לפסח.

פרסום

 

דני ברץ, מנהל השיווק ב'צמח תערובות' אומר, כי המזון לפרות החלב משתנה לקראת חג הפסח, בכדי ליצור חלב כשר "באופן מתוכנן ובמועד שנקבע בעזרת תזונאים ומשגיחי הכשרות, ננקטים מספר צעדים ברפתות החלב, בכדי לאפשר ייצור חלב ומוצריו כשרים לפסח. על פי התכנית, מוגש לפרות החל מה- 16 במרץ תפריט כשר לפסח, עד לסיום החג ב-4 באפריל. בנוסף,  מותקנות ברפתות מערכות לסינון החלב לפני העברתו למחלבות. עוד מוסיף ברץ, כי התפריט הכשר לפרות ברפת, אינו מכיל דגנים (שיבולת שועל, חיטה, שעורה שיפון) או נגזרותיהם ומתבסס ברובו על מוצרי תירס וקטניות, כחלופה למיני הדגן המקובלים בשאר ימות השנה. "הפרות, כמו שאר חיות המשק, רגישות לשינויים בהרכבי המזון ולכן החלפת המזון נעשית בהדרגה. כבר לפני כחודש החלו התזונאים ברפתות החלב, לשנות בהדרגה את הרכבי המזון, כך שיגיעו למועד ההכשרה ללא מרכיבי חמץ כלל" אומר ברץ ומוסיף, כי בנוסף לשינוי תכנית התזונה מתבצע ניקיון יסודי של מכוני החליבה וסביבתם, עגלות החלוקה, מערבלי המזון וכל שאר המיכון משאריות חמץ. בנוסף, מנוקים האבוסים, השקתות וכל סביבת הרפת, טרם המעבר למזון כשר לפסח. לאחר ההכשרה אין להכניס חמץ כלל למתחמי הרפת וסביבותיה.

 

"על מנת שלא תיווצרנה בעיות בריאותיות לבעלי החיים בזמן הפסח ולאחריו, יש להרכיב את התפריט בצורה מקצועית ומאוזנת ולבצע את השינוי בצורה הדרגתית ומבוקרת. המגדלים מקבלים לפני הפסח הדרכה מקצועית ומסודרת, הכוללת תכניות הזנה ככניסה לתפריט הכשר לפסח וליציאה ממנו, מציין ברץ.

הכנת הכשרות במשקי החלב לחג הפסח נערכת בשני שלבים: בשלב ראשון, מתקינים מערכות סינון עדינות במשקי החלב, כך שהחלב עובר סינון לפני כניסתו למיכל. בשלב השני קיים שינוי תפריט האכלה של הפרות. בעבר כשלא היו מערכות סינון חלב, הכנת הכשרות לפסח ארכה בעבר, מעל 3 שבועות וכיום מתבצע התהליך תוך מספר ימים.

פרסום

 

עדר החלב הישראלי מונה כ- 135,000 פרות, ב- 750 רפתות, המייצרות כ- 1,500 מיליון ליטר חלב. אוכלוסיית ישראל מונה 9 מיליון תושבים, הצורכים קרוב ל-170 ליטר לנפש מוצרי חלב (מגולם) בשנה. (לצורך השוואה: בארה"ב- 250 ליטר לנפש, בשוודיה- 300 ליטר לנפש, בהולנד- 250 ליטר לנפש, באיטליה 263 ליטר לנפש).

 

חג שמח וכשר!

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מחירים החדשים של מוצרי החלב בפיקוח:

15/04/2024

מפקחי משרד החקלאות תפסו כ-50,000 ביצים לא מפוקחות שהוברחו משטחי הרשות הפלשת...

11/04/2024

רפורמת הלולים נדחתה ל-2027 בעקבות המלחמה בצפון

08/04/2024

נתוני הצריכה של בקר עופות ודגים שהיו לנו ב-2023 לעומת 2022

08/04/2024

קורס טיפול בזבל מהרפת, מאי-יולי 2024

03/04/2024

טון בשר בקר, בשר עוף ודגים נתפסו בשני אטליזים בראשון לציון ובחולון

03/04/2024

מחירים החדשים של מוצרי החלב בפיקוח:

15/04/2024

מפקחי משרד החקלאות תפסו כ-50,000 ביצים לא מפוקחות שהוברחו משטחי הרשות הפלשת...

11/04/2024

רפורמת הלולים נדחתה ל-2027 בעקבות המלחמה בצפון

08/04/2024

נתוני הצריכה של בקר עופות ודגים שהיו לנו ב-2023 לעומת 2022

08/04/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום