חישוב מאזן אספקת המזון מספק מידע לקובעי המדיניות על כמות האספקה של המזון בישראל ועל מידת התלות
של המדינה ביבוא, לפי הרכב המזון. המידע משמש לקביעת מדיניות סבסוד למוצרי מזון בסיסיים, לקבלת החלטות
בנוגע לשיעור תשלום המיסים על יבוא המזון, להכנת מכסות יבוא ולקביעת תקנים להוספה של ויטמינים או מינרלים
למוצרים בסיסיים.
בשנת 2022
• הערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסייה (הוצע בחנויות ובשווקים) עמד על 3,628 קילו
( 746,3 ). 1 קלוריות לנפש ליום, ירידה של %5 0. לעומת שנת 12 20
• בהשוואה לשנת 2021, חלה ירידה באספקת הקלוריות לנפש שנובעת בעיקרה מירידה באספקת סוכר,
ממתקים ודבש (10.6%), קטניות, גרעיני שמן ואגוזים (9.6%) וירקות, מקשה . ותפוחי אדמה (8.9%).
• מתוך סך של 3,628 קילו קלוריות שעמדו לרשות כל נפש ליום, בממוצע כ- 31% מקורם בדגנים ומוצריהם,
כ- – 18% בשמנים ושומנים, כ12%- – בבשר, כ – -9% בסוכר, ממתקים ודבש וכ8%- – בחלב ומוצריו.
• לרשות כל נפש עמדו בממוצע כמויות המזון האלה 160 : ק"ג דגנים ומוצריהם , 165 ק"ג פירות 1 , 32 ק"ג
, 83 ק"ג בשר ודגים (ללא עצמות), 44 ק"ג תפוחי אדמה ועמילנים, 03 ק"ג סוכר, 2 ירקות (כולל מקשה)
ממתקים ודבש, 170 ליטרים חלב ומוצריו ו 89-2 יחידות ביצים .
• 93% מאספקת הדגנים בישראל, מקורם ביבוא, 95% מאספקת הדגים, 81% מאספקת הקטניות, גרעיני
השמן, הבוטנים והאגוזים ו -63% מאספקת בשר הבקר. לעומת זאת, ישראל מייצרת כ100%- מבשר העוף
וההודו ו -93% ממוצרי החלב.
אספקת קלוריות בשנים 1950 -22 20
• במספר הקלוריות שעמדו לרשות הציבור חלה עלייה לאורך השנים, 2,610 קלוריות ב,1950- 2,979 ב,1980-
3,551 בשנת 2000 ו- 3,628 קלוריות ב- 2022.
חלה ירידה מ -%94 ב1950- ל -% 31 ב -22 .20 3 • בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מדגנים ומוצריהם
• בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מבשר חלה עלייה מ4%- ב1950- ל -12% בשנת 2022.
לדוח המלא07_24_087b