איך להפשיר בשר ? מה הדרך הנכונה ביותר להפשיר בשר קפוא

הפשרה לא נכונה של בשר עלולה לקדם צמיחה של חיידקים מזיקים, ולגרום להרעלת מזון. שיטות הפשרה בטוחות כוללות הפשרה במקרר או באמבט מים קרים, ויש לבשל את הבשר היטב לאחר ההפשרה כדי למנוע זיהום חיידקי.

ישנן מספר דרכים בטוחות להפשרת בשר קפוא:

הפשרה במקרר: מניחים את הבשר הקפוא במקרר ונותנים לו להפשיר באיטיות במשך מספר שעות או לילה. זוהי השיטה הבטוחה ביותר להפשרת בשר שכן היא מונעת גדילה של חיידקים.

הפשרה של אמבט מים קרים: מניחים את הבשר בשקית אטומה למים וטובלים אותו במים קרים. החליפו את המים כל 30 דקות כדי להבטיח שהם יישארו קרים וכדי לזרז את תהליך ההפשרה.

הפשרה במיקרוגל: השתמשו בהגדרת "הפשרה" או "הפשרה" של המיקרוגל כדי להפשיר בשר. עם זאת, שיטה זו יכולה לבשל חלקית את הבשר, ולכן עדיף לבשל אותו מיד לאחר ההפשרה.

פרסום

ללא קשר לשיטה שבה נעשה שימוש, חשוב לא להשאיר את הבשר בטמפרטורת החדר למשך זמן רב מדי, שכן הדבר עלול לקדם צמיחה של חיידקים מזיקים.

הסכנות בהפשרה לא נכונה של בשר
הפשרה לא נכונה של בשר עלולה להוביל לצמיחה של חיידקים מזיקים, שעלולים לגרום להרעלת מזון. להלן כמה סכנות ספציפיות הקשורות להפשרה לא נכונה:

גידול חיידקים: כאשר בשר מופשר בטמפרטורות שבין 40°F ל-140°F, עלולה להתרחש גידול של חיידקים מזיקים כמו E. coli, Salmonella ו- Listeria.

זיהום צולב: אם מיצי בשר באים במגע עם פריטי מזון אחרים במהלך ההפשרה, הם עלולים לגרום לזיהום צולב ולהפיץ חיידקים.

פרסום

זיהום מחדש של בשר מבושל: אם בשר מופשר לא מבושל מיד, חיידקים יכולים לזהם מחדש את הבשר במהלך האחסון.

בישול חלקי: אם בשר מבושל חלקית תוך כדי הפשרה במיקרוגל, זה יכול ליצור כר גידול לחיידקים, מה שהופך אותו לא בטוח לאכילה.

כדי למזער סיכונים אלו, חשוב להקפיד על שיטות הפשרה בטוחות כמו הפשרה במקרר או הפשרה באמבט מים קרים, ולבשל את הבשר ביסודיות לאחר ההפשרה.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

האם הביצה הקשה מקולקלת ?
ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
איך להפשיר בשר ? מה הדרך הנכונה ביותר להפשיר בשר קפוא
כיצד להיזהר משפעת העופות
מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

האם הביצה הקשה מקולקלת ?
ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום