איך נדע אם הדג טרי ?

כשאנחנו הולכים לקנות דגים טריים חשוב שנדע כיצד לבחור אותם :

גמישות בשר הדגחשוב שהבשר לא יהיה גמיש מידי. בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה. כלומר, כאשר לוחצים על בשר הדג עם האצבע חשוב לוודא כי לא נוצרה גומה, והעור נשאר מתוח

צבע: צבע הזימים צריך להיות אדום  מבריק ולא דבוקים זה לזה

מראהעיני הדג צריכות להיות בולטות ומבריקות ולא שקועות ו"מעוננות‭."‬ נקודה לבנה במרכז העין מעידה על שהות ממושכת של הדג במקפיא.

ריח: לדג טרי אין כמעט ריח, דג עם ריח "של דג" איננו טרי.

אמון: מומלץ למצוא מקום קבוע ואמין לקנייה, שהדגים בו מאוחסנים כראוי (במקרר, על מצע של קרח), ואז פשוט שואלים את המוכר.

אחסון הדג במקרר: בטמפרטורה של עד 4 מעלות, לא יותר משלושה ימים על מסננת עם קרח  מכוסה, בחלק הכי קר של המקרר, . במקפיא: בטמפרטורה שמתחת ל-18 מעלות, מכוסה היטב, עד שלושה חודשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

איסור דיג מכמורתנים בקרבת תשתיות גז ונפט

30/12/2024

מה המשמעות של "דג קפוא מעובד"?

24/11/2024

הנחיות לתכנון התקנת מערכות פוטו-וולטאיות על גבי בריכות דגים

18/08/2024

שוק פירות הים Jodd Fairs בתאילנד: היסטוריה, מסורת ומגוון ימי עשיר
תקופת האיסור על הדיג למעט חריגים וסייגים, תחול מה-30 באפריל ועד ה-30 ביוני
האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

איסור דיג מכמורתנים בקרבת תשתיות גז ונפט

30/12/2024

מה המשמעות של "דג קפוא מעובד"?

24/11/2024

הנחיות לתכנון התקנת מערכות פוטו-וולטאיות על גבי בריכות דגים

18/08/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום