כשאנחנו הולכים לקנות דגים טריים חשוב שנדע כיצד לבחור אותם :
גמישות בשר הדג – חשוב שהבשר לא יהיה גמיש מידי. בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה. כלומר, כאשר לוחצים על בשר הדג עם האצבע חשוב לוודא כי לא נוצרה גומה, והעור נשאר מתוח
צבע: צבע הזימים צריך להיות אדום מבריק ולא דבוקים זה לזה
מראה: עיני הדג צריכות להיות בולטות ומבריקות ולא שקועות ו"מעוננות." נקודה לבנה במרכז העין מעידה על שהות ממושכת של הדג במקפיא.
ריח: לדג טרי אין כמעט ריח, דג עם ריח "של דג" איננו טרי.
אמון: מומלץ למצוא מקום קבוע ואמין לקנייה, שהדגים בו מאוחסנים כראוי (במקרר, על מצע של קרח), ואז פשוט שואלים את המוכר.
אחסון הדג במקרר: בטמפרטורה של עד 4 מעלות, לא יותר משלושה ימים על מסננת עם קרח מכוסה, בחלק הכי קר של המקרר, . במקפיא: בטמפרטורה שמתחת ל-18 מעלות, מכוסה היטב, עד שלושה חודשים.