איך נדע אם הדג טרי ?

כשאנחנו הולכים לקנות דגים טריים חשוב שנדע כיצד לבחור אותם :

גמישות בשר הדגחשוב שהבשר לא יהיה גמיש מידי. בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה. כלומר, כאשר לוחצים על בשר הדג עם האצבע חשוב לוודא כי לא נוצרה גומה, והעור נשאר מתוח

צבע: צבע הזימים צריך להיות אדום  מבריק ולא דבוקים זה לזה

מראהעיני הדג צריכות להיות בולטות ומבריקות ולא שקועות ו"מעוננות‭."‬ נקודה לבנה במרכז העין מעידה על שהות ממושכת של הדג במקפיא.

ריח: לדג טרי אין כמעט ריח, דג עם ריח "של דג" איננו טרי.

פרסום

אמון: מומלץ למצוא מקום קבוע ואמין לקנייה, שהדגים בו מאוחסנים כראוי (במקרר, על מצע של קרח), ואז פשוט שואלים את המוכר.

פרסום

אחסון הדג במקרר: בטמפרטורה של עד 4 מעלות, לא יותר משלושה ימים על מסננת עם קרח  מכוסה, בחלק הכי קר של המקרר, . במקפיא: בטמפרטורה שמתחת ל-18 מעלות, מכוסה היטב, עד שלושה חודשים.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

תקופת האיסור על הדיג למעט חריגים וסייגים, תחול מה-30 באפריל ועד ה-30 ביוני

25/04/2024

בשלוש העונות האחרונות קנט שילמה למגדלי המדגה למעלה מ-20 מיליון ש"ח

18/04/2024

מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

האם הביצה הקשה מקולקלת ?
מה עושים הדגים בים כשחם להם ?
תקופת האיסור על הדיג למעט חריגים וסייגים, תחול מה-30 באפריל ועד ה-30 ביוני

25/04/2024

בשלוש העונות האחרונות קנט שילמה למגדלי המדגה למעלה מ-20 מיליון ש"ח

18/04/2024

מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום