דף הבית / בריאות מוצרים מהחי / איך נדע אם הדג טרי ?

איך נדע אם הדג טרי ?

כשאנחנו הולכים לקנות דגים טריים חשוב שנדע כיצד לבחור אותם :

גמישות בשר הדגחשוב שהבשר לא יהיה גמיש מידי. בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה. כלומר, כאשר לוחצים על בשר הדג עם האצבע חשוב לוודא כי לא נוצרה גומה, והעור נשאר מתוח

צבע: צבע הזימים צריך להיות אדום  מבריק ולא דבוקים זה לזה

מראהעיני הדג צריכות להיות בולטות ומבריקות ולא שקועות ו”מעוננות‭.”‬ נקודה לבנה במרכז העין מעידה על שהות ממושכת של הדג במקפיא.

פרסום

ריח: לדג טרי אין כמעט ריח, דג עם ריח “של דג” איננו טרי.

אמון: מומלץ למצוא מקום קבוע ואמין לקנייה, שהדגים בו מאוחסנים כראוי (במקרר, על מצע של קרח), ואז פשוט שואלים את המוכר.

פרסום

אחסון הדג במקרר: בטמפרטורה של עד 4 מעלות, לא יותר משלושה ימים על מסננת עם קרח  מכוסה, בחלק הכי קר של המקרר, . במקפיא: בטמפרטורה שמתחת ל-18 מעלות, מכוסה היטב, עד שלושה חודשים.

Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של משקנט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל משק נט

מערכת פורטל משק נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית משק החלב משק הבקר גידול עופות ודגי מאכל. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

בידקו גם

כמה ביצים מותר לאכול ביום ?

צריכה של עד חמש ביצים בשבוע בטוחה לאוכלוסייה בריאה. אוכלוסיות שיכולות לצרוך ביצים בכמות גדולה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *