תוביל את המהלך כחלק מאסטרטגיית החברה להרחבת הפעילות הגלובלית ולייצור מגוון רחב יותר של מוצרי בשר;
שוק בשר החזיר בארה"ב בלבד נאמד בכ-20 מיליארד דולר בשנה;
נס ציונה, ישראל, 6 ביולי 2021 – מיטק 3 די בע"מ (בורסת ת"א ובורסת נאסד"ק: מיטק, MITC), חברת טכנולוגיה המפתחת טכנולוגיות מתקדמות לגידול, הדפסה וייצור של מוצרי בשר מתורבת, מדווחת על התחלת פעילויות מחקר ופיתוח לייצור בשר חזיר מתורבת. בהתאם לאסטרטגיית החברה, מיטק תפעל למיפוי קווי תאים והתאמת הטכנולוגיה הקיימת שלה להרחבת הפעילות הגלובלית ולייצור מגוון רחב יותר של מוצרי בשר.
עד כה, פיתחה מיטק קווי תאים ויכולות גידול בשר מתורבת של בקר ועוף והחברה ממשיכה את הפיתוח במטרה להגיע ליכולות ייצור תעשייתיות של מוצרי בשר מתורבת וכן ליכולות הדפסה תלת מימדית ביולוגית. החברה תחל בפעילויות מחקר ופיתוח שיכללו בין היתר מיפוי קווי תאים בבשר חזיר ויכולות גידול תעשייתיות אשר יוכלו להגדיל משמעותית את שווקי היעד אליהם פונה החברה. בשר חזיר הוא הבשר הנצרך ביותר בעולם, כאשר שוק הבשר בארה"ב בלבד נאמד בכ-20 מיליארד דולר בשנה.
הכניסה לפעילויות מחקר ופיתוח בבשר חזיר הינה חלק מאסטרטגיית החברה לפתח היצע של טכנולוגיות חדשניות לייצור בשר בר קיימא, ללא שחיטה, המבוססות על פיתוח היכולות הקיימות של מיטק לגידול ומיון של תאי בעלי חיים.
פרסום
שרון פימה, מנכ״ל מיטק, אמר: "המטרה שלנו היא להוביל את המהפכה החקלאית הבאה על ידי הפיכת הבשר של מחר לבטוח יותר ונגיש לכלל האוכלוסייה. מיטק מפתחת מגוון רחב של טכנולוגיות לגידול בשר מתורבת וחלופות פוטנציאליות לחקלאות הקונבנציונאלית והמזהמת של תעשיית הבשר, העוף ובקרוב גם החזיר, בכדי להגיע לכמה שיותר שווקים ובכך לממש את הפוטנציאל של החברה."