דף הבית / המלצות לבשר ועוף / בשר טרי או בשר קפוא -מה להעדיף?

בשר טרי או בשר קפוא -מה להעדיף?

כצרכנים יש באפשרותנו לרכוש בשר טרי או בשר קפוא. לכל אחד מהם חסרונות ויתרונות,

אנו משתדל להביא לפניכם את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם

חסרונו של הבשר הטרי הוא מחיריו הגבוהים שיכולים לנוע בעשרות אחוזים יותר . לעומת מחיריו  של הבשר הקפוא –
בעיה שנייה היא אורך החיים: בשר טרי רגיש לקלקולים, ויכול לחיות במקרר לא יותר משלושה ימים, תלוי בטמפרטורה שבה נקנה והובל ובטמפרטורה של המקרר. הבשר הקפוא, לעומת זאת, יכול להתמיד בפריזר גם חודשים

פרסום

בשר בקר טרי הוא מזון עם יתרונות תזונתיים רבים. הוא בעל  ריכוז גבוה של רכיבי בריאות. יש בו שפע חלבונים, ויטמינים ומינרלים חיוניים לגופנו השומרים על בריאותו הטובה . כשמקפיאים את הבשר חלק מהויטמינים יורד.

הצרכנים המעודכנים רוצים לקנות ולצרוך יותר מוצרי בשר בקר  טריים, ואף מוכנים לשלם עבורם יותר כסף מאשר עבור מקביליהם הקפואים. ואולם כשהמוצרים האלה מגיעים הביתה פעמים רבות הם נכנסים הישר אל המקפיא והופכים ממוצרים טריים למוצרים קפואים

אך בניגוד להקפאה הביתית, ההקפאה שנעשית במפעלים טובה יותר: במפעל משתמשים במתקני הקפאה מיוחדים שמייצרים טמפרטורה של מינוס 40 מעלות, כך שהבשר לא נהרס בתהליך.  לכן אם מתכוונים להקפיא בשר עדיף לקנות אותו קפוא.

כמו כן שרוצים להפשיר בשר חשוב להפשיר אותו רק במקרר ולא על השייש במטבח, כמו כן הפשרת הבשר בתוך מים עומדים היא מסוכנת יותר  זה ממש מקום תרבית לחיידקים.

פרסום

מבחינת הטעם הבשר הטרי טעים יותר טעמו עסיסי ומשובח יותר בעיקר לסטייקים המבורגים וכו..

כשמדובר בבישול ארוך פער הטעם יורד וההבדל  בין בשר טרי לבשר קפוא הוא קטן יותר.

Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של משקנט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל משק נט

מערכת פורטל משק נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית משק החלב משק הבקר גידול עופות ודגי מאכל. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *