האם לשטוף עוף לפני הבישול ?

המון אנשים נוהגים לשטוף את העוף לפני הבישול בכדי להוריד ממנו את החיידקים .

ובכן  במידה ונהגתם לשטוף את העוף שלכם לפני הכנתו, כדאי לשקול להפסיק עם זה. הסיבה לכך היא מאחר שהחיידקים הנמצאים על העוף הנא לא באמת נשטפים במים, אלא להפך, הם עוברים למשטחים אחרים במטבח. הכניסו את העוף הישר לתנור או למחבת והימנעו מהשטיפה.

מומחים אמריקניים האמונים על חקר המזון – יוצאים בהוראות חד משמעיות שלא לנהוג כן. הסיבה: מי הברז גורמים להתרבות החיידקים שנמצאים על העוף, ואף משפריצים אותם לכל עבר.

הסיכון שעלול להגיע מכאן לדבריהם הוא הרעלת מזון או הפצת הסלמונלה באזורים אחרים במטבח. אז איך צריך לטפל בעוף לפני בישולו? "פשוט מאוד, לבשל אותו כמות שהוא, מבלי לשטוף אותו במים קודם לכן. נכון שהדבר נראה בלתי הגיוני לאיסטניסטים שבינינו, אבל זוהי הדרך היחידה למגר את מושבות החיידקים מבלי להפיץ ולהגדיל אותם", טוענים החוקרים.

פרסום

לדבריהם, הטמפרטורה האופטימלית להכחדתם היא 165 מעלות, ומכאן שגם השריית העוף במים רותחים – אינה מועילה לחיטוי העוף מהחיידקים שבו.

פרסום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר
בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?
האם הביצה הקשה מקולקלת ?
ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
איך להפשיר בשר ? מה הדרך הנכונה ביותר להפשיר בשר קפוא
כיצד להיזהר משפעת העופות
מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר
בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?
האם הביצה הקשה מקולקלת ?
ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום