ועדת הבריאות עדכנה את אגרות הפיקוח הווטרינרי

אושרו תקנות הפיקוח הוטרינרי במפעלי המזון. יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי: מדי שנה – במקום פעם בשלוש שנים כיום – ידווח התאגיד על התייעלות פעילותו כדי לוודא שגובה האגרות עדיין מוצדק

 

ועדת הבריאות של הכנסת, אישרה היום (שלישי) את התקנות המעדכנות את האגרות המשולמות לפיקוח וטרינרי במפעלי מזון. יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי (ש"ס) ציין כי התקנות אינן לגמרי לרוחו כפי שהוצגו, וכי הוא מקדם הצעת חוק – בהן הגירעון הקיים כיום בתאגיד לפיקוח וטרינרי יכוסה מתקציב המדינה. הוא דרש כי מדי שנה – במקום פעם בשלוש שנים כיום – ידווח התאגיד על התייעלות פעילותו כדי לוודא שגובה האגרות עדיין מוצדק. בניגוד לבקשות משרדי הממשלה שדרשו חמש שנים, התקנות אושרו כהוראת-שעה לארבע שנים בלבד.

 

פרסום

לפי איתי כהן, סמנכ"ל תאגיד הפיקוח הווטרינרי במשרד החקלאות, אישור התקנות נדרש כדי לממש את  ההעלאה שאושרה כבר לפני ארבעה חודשים. 50% מהמפעלים נדרשים לדבריו לפיקוח של 10% בלבד, ואילו ההעלאה מורגשת רק במשכורת מלאה של מפקח – כך שהעלייה איננה מורגשת. בנוסף, מטרת ההעלאה למחיקת הגירעון אליה נקלע התאגיד – כיוון שהאגרות לא עודכנו במשך כעשר שנים. השירות הזה הוא חיוני והוא מבוצע במינימום הנדרש. סגן שר החקלאות, משה אבוטבול, הודה שגוף שאינו מתנהל כשורה צובר גירעונות, אך היעדר פיקוח וטרינרי בלתי אפשרי – ולכן יש להעמיד את התאגיד על הרגליים, ולערוך בו ארגון מחדש, כדי שיתנהל כהלכה, ומשום-כך יש לאשר את התקנות.

 

לדברי גל ברנס, רכז תעשייה באגף התקציבים, הגירעון נגרם בגלל טעות טכנית של אי עדכון האגרות במע"מ והצמדה, והתאגיד עצמו פועל היטב. הוענקה הלוואה-מגשרת לתאגיד לכיסוי הגירעון, ובסופו של דבר, התקנות מייצרת דיפרנציאליות להעלאה של אגורה אחת בלבד לקילו.

 

ד"ר עופר גולדשטיין, מנהל היחידה הווטרינרית בשירות המזון במשרד הבריאות, סיפר על פעילותו במפעלי בשר מעובד, חדרי קירור ומרכזי הפצה, כאשר התאגיד עוסק בפיקוח על השחיטה ובפירוק הבשר.

 

לדברי אביב חצבני, מנהל איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, רק לפני ארבעה חודשים אושר בוועדת הבריאות עדכון אגרת הבסיס בשיעור של כ-13% (אגרת הבסיס לסכום של 32,850 ₪ + מע"מ, וכן את אגרת דרכי השיווק לסכום של 7.7 אג' + מע"מ לקילו) כמו כן, במהלך הדיונים עלה הצורך בבחינה מחודשת של היקף הפיקוח הווטרינרי הנדרש.

התאגיד הוקם לפי חוק הרופאים הווטרינרים, ופעילותו ממומנת מהכנסות מאגרות ותשלומים בלבד, בעד פיקוח וטרינרי מכוח חוקי ההגנה על בריאות הציבור – מבלי להישען על תמיכות מתקציב המדינה.

 

לפני כארבעה חודשים נחקק חוק התאגיד לפיקוח וטרינרי, שתיקן את חוק המזון – באופן שסכום האגרה הבסיסי הקבוע בחוק המזון עודכן, ונקבע כי על תשלומי אגרות לתאגיד לפי חוק המזון, פקודת מחלות בעלי חיים וחוק לפיקוח על יצוא, יתווסף מס ערך מוסף.

פרסום

 

כמו כן נקבע בחוקי הפיקוח כי שרי הבריאות והחקלאות, בהסכמת שר האוצר ובאישור ועדת הבריאות של הכנסת, רשאים לקבוע "אגרות בעד פיקוח וטרינרי במפעל, ויכול שיקבע אגרות שונות בעד פיקוח כאמור בשעות העבודה הרגילות ובעד פיקוח כאמור בשעות החורגות משעות העבודה הרגילות ובשעות לילה או אגרות שונות בעד תפקידי פיקוח שונים", כן נקבע כי האגרות צריכות להיקבע בזיקה לסכום האגרה הבסיסי.

 

נוסח התקנות, חומר רקע והתנגדות התאחדות התעשיינים:

https://main.knesset.gov.il/Activity/committees/health/Pages/CommitteeMaterial.aspx?ItemID=2212615

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ועדת הבריאות עדכנה את אגרות הפיקוח הווטרינרי
משבר האקלים משנה עמוקות את הים – וכתוצאה מכך, גם את שוק הדגים הישראלי
שנה טובה
כנס האגודה למדע עופות 2019
תערוכת Fresh AgroMashov 2019
ביהמ"ש גזר על בעלי חזיריות מהגליל קנס של חצי מיליון שקל בעקבות זיהום לאורך ...
ועדת הבריאות עדכנה את אגרות הפיקוח הווטרינרי
משבר האקלים משנה עמוקות את הים – וכתוצאה מכך, גם את שוק הדגים הישראלי
שנה טובה
כנס האגודה למדע עופות 2019
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום