השאלה כמה ביצים מותר לאכול ביום?
מעסיקה אנשים רבים.
לכן ננסה להסביר כמה ?ולא פחות חשוב גם למה ?
צריכה של עד חמש ביצים בשבוע בטוחה לאוכלוסייה בריאה.
אוכלוסיות שיכולות לצרוך ביצים בכמות גדולה יותר: צמחונים, אוכלוסיות עניות, קשישים, ילדים, חולים מאושפזים, אנשים במצבי תת־תזונה וחלק מהספורטאים.
לעומת זאת, לחולים הסובלים ממחלות לב, סוכרת ויתר שומנים בדם, חשוב להתייעץ עם דיאטנים באשר לצריכה המומלצת.
במקרים אלה יש לעשות חשבון מדויק בהרכבת התפריט ולהתייחס לביצים הנמצאות במזונות אחרים (פשטידות, מאפים וכו').
כמו כן הביצה חשובה לבריאות והיא מהווה מקור חשוב לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה,
וכן לוויטמינים ולמינרלים, ביניהם חומצה פולית, ויטמין 12B, ויטמין A, ויטמין D, אבץ, סלניום ועוד.
הביצה מכילה כמות נמוכה יחסית של שומן רווי ומחצית מהשומן שבה הוא שומן חד־בלתי רווי.
נוסף על כך, החלמון מהווה מאגר עשיר של כולין, שיש לו חשיבות רבה להתפתחות המוח ומערכת העצבים של עוברים ותינוקות ולהתפתחות כושר החשיבה והלמידה של ילדים ובני נוער.
בגיל מבוגר הכולין חיוני לשמירה על הזיכרון.
"האיש הממוצע יכול לצרוך כ-2 ביצים ביום וזה בסדר", אומר התזונאי קרי גנס מחבר הספר "THE SMALL CHANGE DIET".
"אבל יש לקחת בחשבון את צורת ההכנה. יש הבדל אדיר בין שתי ביצים מטוגנות בכמות גדולה של חמאה שהוסיפו להן גבינה צהובה, בייקון לעומת שתי ביצים שטוגנו במעט שמן זית על מצע של ירקות עם מעט אבוקדו ופרוסת לחם מלא.
בבחירה הראשונה יש, כמובן, הרבה מאוד שומן רווי וגם הרבה מאוד קלוריות".
אם אוכלים לפי ההמלצות, הביצה לא תורמת להעלאת רמות הכולסטרול והיא נחשבת כמזון 'מרוכז', המכיל כמות מכובדת של חלבון ושלל ויטמינים ומינרלים ביחס למידותיה..