קבוצת החוקרים/ות הישראלית ממכון וולקני של פרויקט Sm@rt
Ruminant Technologies) Sm@rt) של האיחוד האירופאי "מארחת" קבוצות מחקר מכמה מדינות מאירופה לכנס וירטואלי בישראל.
בכנס יוצגו טכנולגויות מתקדמות בתחום רווחת חיות המשק כמו : תג מעקב אחר התנהגות של בעל חיים (ENGS), מתקן שקילה שמודד גם צריכת מים ומוציא התראות על מצב גופני של צאן ומערכת לניהול עדר על ידי קבלת נתונים ממתקנים שונים בדיר.
פרויקט Sm@RT , במימון האיחוד האירופי, מפגיש קבוצות של חוקרים, חקלאים, מדריכים ויועצים מרחבי אירופה שישפרו את המודעות לכלים החדשניים של החקלאות המדייקת בבעלי חיים (PLF), וידגימו את הפוטנציאל שלהם לשיפור רווחת בעלי החיים ואת החזר השקעה האפשרי.
המדינות השותפות לפרויקט הן: נורבגיה, אסטוניה, בריטניה, אירלנד, צרפת, הונגריה, איטליה וישראל.
המודעות לרווחת בעלי חיות המשק הולכת ועולה. בעלי משקי חי בארץ ובעולם, מוכנים להשקיע יותר זמן ומשאבים בשיפור תנאי החיים של חיות המשק. מטרת המחקרים שנערכים, בכמה מוקדים באירופה, היא יצירת מאגר מידע משותף של טכנולוגיות מתקדמות ומוכחות אותם יכולים לאמץ בעלי/ות משקים.
קבוצות המחקר ששותפות ב Sm@RT מתארחות מידי שנה אצל אחת מהמדינות השותפות. בשנת 2024 היה מתוכנן מפגש של הקבוצות השותפות בישראל.
אסף גודו, מהנדס מחקר ופיתוח במעבדה לחקלאות מדייקת בבעלי חיים במכון להנדסה, מכון ולקני: "המפגש השנתי הוא משמעותי ביותר. מגיעים אליו לא רק המדענים/ות, אלא גם מגדלים/ות ואנשים מתעשיית החקלאות. היינו אמורים לקיים מפגש של 3 ימים שבו מתקיימות סדנאות בנושא צאן, סיורים בדירים של עיזים וכבשים. החלטנו לקיים את המפגש בצורה אינטרנטית בגלל החשיבות של שותפות ישראלית במיזם דווקא בימים האלו."