קובץ משקים שנבחרו על ידי וועדה מיוחדת של  וועידת ישראל לחקלאות למאה המשקים המובילים בישראל לשנת 2021 .

קובץ משקים שנבחרו על ידי וועדה מיוחדת של  וועידת ישראל לחקלאות למאה המשקים המובילים בישראל לשנת 2021 .

צוות מקצועי מיוחד של וועידת ישראל לחקלאות ביצע בחודשים האחרונים מיפוי מעמיק ויסודי על מנת לבחור את רשימת המשקים המובילים בחקלאות הישראלית כאשר השנה הבחירה הינה בסימן 'משקים משפחתיים'. לאחר בחינת המועמדים מענפי החקלאות השונים  נבחרו 100 משקים מתוך למעלה מ 8,000 משקים ברחבי הארץ.

משק מלכישוע המסייע לנגמלי סמים אלכוהול והתמכרויות

משק חקלאות אורגנית אותו מוביל אורי פורת מקיבוץ מעלה גלבוע 

 

פרסום

לצד משקים  מבטיחים מכל רחבי הארץ נבחר כאחד המשקים המובילים בישראל גם משק החקלאות האורגנית ממלכישוע אותו מוביל אורי (43) בתחושת שליחות עמוקה: "החקלאות חלק ממני מהיותי ילד" מספר אורי (43) נשוי+5, "גדלתי בקיבוץ חקלאי כפר ציון, כילד הייתי עובד במטעי הנשירים ולמדתי את העבודה החקלאית". לאחר שעבר לקיבוץ מעלה גלבוע אורי עבד בחברת "ביו בי" חברה המסייעת לחקלאים בכל הקשור להדברה ביולוגית. ב2012 המשיך אל הפרק הבא בחייו, פרק בעל תרומה עילאית עבורו: "הגעתי למלכישוע ושימשתי כמדריך בקהילת הנוער, לאחר 3 שנים עברתי להיות אחראי על ענף החקלאות האורגנית בכפר" מספר אורי.

אורי פורת (משק חקלאי מלכישוע) צילום אלבום פרטי[/caption]

ענף חקלאות כולל בתוכו חממת פלסטיק, 2 בתי רשת ובית פתוח בשטח של 14 דונם סה"כ. אורי בעזרת שינש"ינים (שנת שירות) מעסיקים בחווה מטופלים משלב ג' "זהו שלב מתקדם בטיפול, מטופלים אלו הם בעלי מסגרת עצמאית יותר והעבודה במשק מכינה אותם לחיים בחוץ" מספר אורי. בנוסף, החווה משמשת כחווה טיפולית גם לאלו הנמצאים בשלבי טיפול מוקדמים יותר כיוון שהיא מעניקה להם טיפול רגשי ונפשי. "אנו מגדלים מגוון רחב של ירקות כאשר כל התוצרת הולכת לטובת המטבח שבכפר. כשמטופל נכנס לחווה בין אם מדובר בטיפול רגשי ובין אם מדובר במטופל בשלב שלפני היציאה לעולם העבודה ניתן לראות את התרומה האדירה של העבודה במשק עבורו, זה מחזק אותם ופותח את הנשמה".

ענף החקלאות בכפר מוחזק כולו ע"י תושבי המקום- המטופלים, "עבור חלק מהמטופלים העבודה קשה בהתחלה, העבודה היא גם פיזית והם נאלצים ללכלך את הידיים, אך הם מתרגלים ומתמודדים בפני האתגרים שהיא מציבה מולם ואני גאה על כך" מסכם אורי.

 

משק כץ מבארותיים

 

לצד משקים  מבטיחים מכל רחבי הארץ נבחר משק דרור כץ מבארותיים אותו מוביל שמואל (65) במסירות "גדלתי אל החקלאות" מספר שמואל (65) נשוי+4 וסב ל8 נכדים, דור שני בחקלאות המגדל בימים אלו את דור ההמשך במשפחה בעולם החקלאות. לשמואל היסטוריה רחבה בכל ענף החקלאות, "אני 'פלח' אמיתי, גדלתי במשק לא הוצאתי תעודת בגרות" אך כיום הוא אוחז במספר רב של תארים: בעל תואר ראשון במדעי המדינה ותואר שני במדיניות ציבורית רגולציה וחקלאות, קורס מנהלי משק ברופין וקורס דירקטורים בבר אילן.

[]

שמואל כץ (משק כץ) צילום אלבום פרטי[/caption]

שמואל הוא בעל לול לביצי חופש וחוות תבלינים רב שנתיים, אך עיקר גאוותו זוהי לא העבודה החקלאית בארץ אלא מחוץ לגבולותיה "בעברי הייתי שותף לארגון עולמי של תיקון עולם בעזרת מערך הסיוע של משרד החוץ במדינת ישראל", שמואל פועל עד היום בתחום זה, כיום בהתנדבות כאשר עיקר הפעילות היא לול הטלה ללא כלובים. במסגרת עבודתו בעולם עבד שמואל במדינות עולם רביעי (האזורים העניים של סין הודו ואפריקה).

לאחרונה, שמואל קיבל שחקן חיזוק משמעותי לעבודת המשק, בנו דרור הצטרף לעבודת המשק ויחד הם עובדים בשיתוף פעולה, "אני גאה להביא את נכדיי למשק הם בעתיד יהיו דור רביעי לחקלאות, יחד אנו אוספים יחד את הביצים, לומדים בידיים כמה חשוב לאהוב את הארץ שלנו, חשיבות החקלאות וכו', זו הנאה אינסופית בחקלאות" סיכם שמואל.

 

 

 

 

 

משק חזות מבאר מילכה

משק חזות אותו מוביל אופיר חזות מבאר מילכה נבחר על ידי וועדה מיוחדת של  וועידת ישראל לחקלאות לאחד ממאה המשקים המובילים בישראל לשנת 2021 .

לצד משקים  מבטיחים מכל רחבי הארץ נבחר משק חזות מבאר מילכה אותו מוביל אופיר (34) במסירות למרות שבניגוד לרוב החקלאים, משפחתו אינה שורשית בחקלאות "הרעיון של החקלאות תמיד קסם לי" מספר אופיר (34) נשוי ובקרוב יהפוך אב ל3, דור ראשון בחקלאות. בצעד אמיץ, אופיר ואשתו החליטו לעזוב את החיים העירוניים בפתח תקווה והחליטו לעבור לבאר מילכה "זה המושב הראשון שאפשר לנו מעבר כה מהיר וחלק" מציין אופיר. בהשכלתו הוא בעל תואר בכלכלה והתמחות בחשבונאות, אך אהבתו לאדמה ולמרחבים הפתוחים הובילה אותו להגשים את ייעודו האמיתי.

תחילה, אופיר עבד כשכיר ב2 משקים שונים במושב כשבידו הייתה קרקע ללא שימוש, "יום אחד, קיבלתי שיחת טלפון מאדם שרוצה להשכיר את השטח שלי, כמעט והסכמתי ואז התפכחתי. הטלפון הזה האיר את עיניי ובאותו רגע  החלטתי לממש את חזון החקלאות בצד העצמאי". חזות החליט לממש את הקרקע ויצא לעבודת פיתוח השדה, ב2020 הגשים את החלום והחל את עונת הגידול הראשונה כאשר בידיו 20 דונם של חממות לגידולי עגבניות.

בעתיד מתכוון אופיר להרחיב את המשק בעוד כ15 דונם בהם הוא רוצה לגדל עוד מגוון זנים של עגבניות. " אני בא לחקלאות מאהבה אמיתית לתחום, התחלתי מ0 וכיום אני מגשים את החלום שלי, המשפחה שלי לא עסקה בחקלאות אבל זה ממש בנשמתי. אני מאמין בשימור הקרקעות ועיבוד האדמה ובנוסף לתחושות האלה אני רואה בעבודתי בונוס בכך שאני תורם לביטחון המזון בישראל" סיכם.

 

פרסום

משק "מהה-כפר בע"מ" מכפר חסידים

 

משק "מהה-הכפר בע"מ" אותו מובילים יוסי, שרית ושי אליאס מכפר חסידים

 

לצד משקים  מבטיחים מכל רחבי הארץ נבחר משק "מהה-הכפר בע"מ" מכפר חסידים אותו מוביל שי (35) במסירות "החקלאות היא הבית" מספר שי (35) נשוי+3, דור רביעי לחקלאות. "לסבא הייתה רפת ולול, ולהוריי הייתה רפת, במהלך השנים הרפת של ההורים נסגרה, אך המשק חי המשיך להתקיים, לאחר סגירת הרפת ההורים שלי הקימו בביתם דיר כבשים באופן עצמאי. אני זוכר שבתור ילד נהגתי לבלות שעות ברפת, נדבקתי מהוריי בג'וק החקלאות ואי אפשר להוציא את זה מאיתנו".

כשגדלת נכנס שי עוד יותר לעבודת המשק באופן מסיבי. לצד העבודה החקלאית, הוריו של שי עסקו בתחום החינוך ולאחר שירות בקבע שי עבד תקופה קצרה ברפאל יחד עם עבודת המשק, ובשנת 2015 החל לנהל באופן שוטף את המשק.

כיום, בשל מצבם הבריאותי של הוריו אינם עוסקים עוד בחינוך, הם משתדלים להגיע למשק, "זה בנפשנו" מספר שי, יחד הם עובדים במשק כאשר רוב העבודה מוטלת על כתפיו. בדיר הכבשים שנמצא בחצר הבית הם מגדלים כ550 כבשים אימהות, "אני נהנה מהעבודה, היא זורמת בדמי, קם בכל בוקר עם תחושת סיפוק ונוהג לבלות עם ילדי זמן איכות במשק" מסכם שי.

t

] יוסי אליאס (משק מהה-כפר בעמ) צילום אלבום פרטי[/caption]

חיים אלוש מנכ"ל משוב וועידת ישראל לחקלאות ציין: "השנה ביצענו באמצעות וועדה מיוחדת מיפוי מעמיק של 8,000 המשקים ברחבי ישראל, החל מענף הלול, נשירים, רפת וכל ענפי החקלאות ובחרנו את 100 המשקים המובילים בישראל בסימן משקים משפחתיים. חקלאי ישראל הם ציונים של ממש, באהבת הארץ והחקלאות הם מישבים את הגבולות, דואגים לביטחון המזון של מדינת ישראל ומביאים לכולנו תוצרת משובחת ואנו גאים להצדיע להם על כך".

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

פרסום מכסות פטורות ממכס ליבוא גבינה צהובה לשנת 2025

05/12/2024

10 מיליון ביצים לחודש דצמבר בפטור ממכס

01/12/2024

הצעת חוק להסדרת מגורי רועים בשטחי מרעה: פתרון להתמודדות עם הפשיעה החקלאית

28/11/2024

סוכל נסיון הברחת בשר במשקל כולל של 900 ק"ג ו-560 ק"ג פירות וירקות

25/11/2024

תקציב ייעודי לרשויות בקו העימות בדרום ובצפון לנושא הטיפול בכלבים משוטטים  

24/11/2024

חיסון בקר, צאן וחזירים נגד מחלת הפה והטלפיים, 2024-2025

29/10/2024

פרסום מכסות פטורות ממכס ליבוא גבינה צהובה לשנת 2025

05/12/2024

10 מיליון ביצים לחודש דצמבר בפטור ממכס

01/12/2024

הצעת חוק להסדרת מגורי רועים בשטחי מרעה: פתרון להתמודדות עם הפשיעה החקלאית

28/11/2024

סוכל נסיון הברחת בשר במשקל כולל של 900 ק"ג ו-560 ק"ג פירות וירקות

25/11/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום