תוכנית יזמות להקמת מיזם פודטק עם נציגי חברות בינלאומיות והזדמנות לזכות במימון של עד 3 מ' ₪ – לראשונה בישראל

התכנית הינה יוזמה של חממת הפודטק  The Kitchen מקבוצת שטראוס
מרכז היזמות של אונ' ת"א ורמות – מרכז מסחור הטכנולוגיות של אונ' ת"א

 

תחום הפודטק בישראל מגיע לנקודת רתיחה. GFI Israel פרסמו השבוע דוח המסכם את מצב החדשנות בחלבון אלטרנטיבי ב2021, לפיו השקעות ההון סיכון בתחום החלבון האלטרנטיבי עלו ב451% בשנה זו בלבד.

כחלק מהמענה לשוק המתפתח בקצב שיא, תושק בסוף החודש תכנית יזמות של אוניברסיטת תל אביב וחממת הפודטק של קבוצת שטראוס, The Kitchen. במסגרת התוכנית, אשר מושקת ללא עלות ומיועדת לסטודנטים ולבוגרים של אונ' ת"א, התאחדו נציגים של 6 מחברות המזון הגלובליות והמובילות בעולם להציג לסטודנטים את האתגרים הטכנולוגיים העומדים לפניהם, ועל הפתרונות אותם הם מחפשים.

פרסום

החברות הגלובליות אשר שותפות בתוכנית הן: Givaudan (ענקית שוויצרית בתחום הטעמים והניחוחות),  AbInBev (מבשלת הבירה הגדולה בעולם המייצרת את באדוויזרקורונהסטלה ועוד), שטראוס גרופ, Grupo Bimbo (חברת ענק מקסיקנית אשר מייצרת מאפים, עם למעלה מ3 מיליון נקודות מכירה בכל העולם) וחברת Novozymes (חברת ביוטכנולוגיה גלובלית אשר מייצרת לכלל תעשיית המזון)

במהלך התוכנית, שמשכה 12 שבועות, יקבלו הסטודנטים ליווי מנטורינג אישי מאת צוותי הפיתוח של חברות המזון  הגלובליות, ויעבדו בצוותים על הקמת מיזם אשר יחפש פתרון לאחד מהאתגרים אשר יוצגו בפניהם.

במידה ויהיו מיזמים אשר יצליחו למצוא פתרונות פורצי דרך, הם יקבלו הזדמנות להתקבל לחממת הפודטק The Kitchen כחברת פורטפוליו ולקבל מימון של עד 3 מיליון ₪. חממת הפודטק The Kitchen הינה חממה הפועלת במסגרת תוכנית החממות של רשות החדשנות, ונמצאת בבעלותה של חברת שטראוס.

פרסום

יאיר סאקוב, מייסד וראש מרכז היזמות באוניברסיטת תל אביב: "בנינו תכנית ייחודית ומקיפה המאפשרת לחוקרים חיבור ישיר לשוק ולצרכיו, כאשר בסיום התכנית הסטודנטים מקבלים אפשרות למימון ממשמעותי וליווי מאחת מחממות הפודטק המובילות בעולם. זו הזדמנות נדירה להעביר מחקר חדשני מהאקדמיה למוצר משנה עולם."

יהונתן ברגר, מנכ"ל חממת The Kitchen: כדי להזין מחר טוב יותר, חברנו לחברות המזון הגדולות בעולם כדי ללמוד מהן אילו טכנולוגיות לפתח וביחד עם חוקרים מהאוניברסיטה לזרוע את הזרעים שיבשילו למזון העתיד עוד מספר שנים. השוק צמא לחברות פורצות דרך נוספות, ועיניי הקרנות וחברות המזון נשואות אל עבר מיזמי סטארטאפ ישראלים, המובילים את סצינת הפודטק בעולם ביחד עם ארה"ב וסינגפור.

התוכנית מיועדת לסטודנטים לתארים מתקדמים בלבד (תואר שני ושלישי) מאוניברסיטת ת"א ולבוגריה, מהחוגים רפואה, כלל המדעים המדויקים, הנדסה ומדעי החיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

כשהמשק רותח: קונצפט תומכת במגדלי הבקר והעופות

06/08/2024

נמלת האש - טיפול הדברה ומניעה בערים וברשויות מקומיות

28/07/2024

צו הפסקה מינהלי כנגד משחטת עוף הבירה

23/07/2024

בשר בקר מתורבת אושר לראשונה בישראל
שנה טובה
"מילאוטיס: הטכנולוגיה הביולוגית שמשנה את פני התעשייה החלבית ומפחיתה את התלו...
כשהמשק רותח: קונצפט תומכת במגדלי הבקר והעופות

06/08/2024

נמלת האש - טיפול הדברה ומניעה בערים וברשויות מקומיות

28/07/2024

צו הפסקה מינהלי כנגד משחטת עוף הבירה

23/07/2024

בשר בקר מתורבת אושר לראשונה בישראל
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום