תוכנית יזמות להקמת מיזם פודטק עם נציגי חברות בינלאומיות והזדמנות לזכות במימון של עד 3 מ' ₪ – לראשונה בישראל

התכנית הינה יוזמה של חממת הפודטק  The Kitchen מקבוצת שטראוס
מרכז היזמות של אונ' ת"א ורמות – מרכז מסחור הטכנולוגיות של אונ' ת"א

 

תחום הפודטק בישראל מגיע לנקודת רתיחה. GFI Israel פרסמו השבוע דוח המסכם את מצב החדשנות בחלבון אלטרנטיבי ב2021, לפיו השקעות ההון סיכון בתחום החלבון האלטרנטיבי עלו ב451% בשנה זו בלבד.

כחלק מהמענה לשוק המתפתח בקצב שיא, תושק בסוף החודש תכנית יזמות של אוניברסיטת תל אביב וחממת הפודטק של קבוצת שטראוס, The Kitchen. במסגרת התוכנית, אשר מושקת ללא עלות ומיועדת לסטודנטים ולבוגרים של אונ' ת"א, התאחדו נציגים של 6 מחברות המזון הגלובליות והמובילות בעולם להציג לסטודנטים את האתגרים הטכנולוגיים העומדים לפניהם, ועל הפתרונות אותם הם מחפשים.

פרסום

החברות הגלובליות אשר שותפות בתוכנית הן: Givaudan (ענקית שוויצרית בתחום הטעמים והניחוחות),  AbInBev (מבשלת הבירה הגדולה בעולם המייצרת את באדוויזרקורונהסטלה ועוד), שטראוס גרופ, Grupo Bimbo (חברת ענק מקסיקנית אשר מייצרת מאפים, עם למעלה מ3 מיליון נקודות מכירה בכל העולם) וחברת Novozymes (חברת ביוטכנולוגיה גלובלית אשר מייצרת לכלל תעשיית המזון)

במהלך התוכנית, שמשכה 12 שבועות, יקבלו הסטודנטים ליווי מנטורינג אישי מאת צוותי הפיתוח של חברות המזון  הגלובליות, ויעבדו בצוותים על הקמת מיזם אשר יחפש פתרון לאחד מהאתגרים אשר יוצגו בפניהם.

במידה ויהיו מיזמים אשר יצליחו למצוא פתרונות פורצי דרך, הם יקבלו הזדמנות להתקבל לחממת הפודטק The Kitchen כחברת פורטפוליו ולקבל מימון של עד 3 מיליון ₪. חממת הפודטק The Kitchen הינה חממה הפועלת במסגרת תוכנית החממות של רשות החדשנות, ונמצאת בבעלותה של חברת שטראוס.

פרסום

יאיר סאקוב, מייסד וראש מרכז היזמות באוניברסיטת תל אביב: "בנינו תכנית ייחודית ומקיפה המאפשרת לחוקרים חיבור ישיר לשוק ולצרכיו, כאשר בסיום התכנית הסטודנטים מקבלים אפשרות למימון ממשמעותי וליווי מאחת מחממות הפודטק המובילות בעולם. זו הזדמנות נדירה להעביר מחקר חדשני מהאקדמיה למוצר משנה עולם."

יהונתן ברגר, מנכ"ל חממת The Kitchen: כדי להזין מחר טוב יותר, חברנו לחברות המזון הגדולות בעולם כדי ללמוד מהן אילו טכנולוגיות לפתח וביחד עם חוקרים מהאוניברסיטה לזרוע את הזרעים שיבשילו למזון העתיד עוד מספר שנים. השוק צמא לחברות פורצות דרך נוספות, ועיניי הקרנות וחברות המזון נשואות אל עבר מיזמי סטארטאפ ישראלים, המובילים את סצינת הפודטק בעולם ביחד עם ארה"ב וסינגפור.

התוכנית מיועדת לסטודנטים לתארים מתקדמים בלבד (תואר שני ושלישי) מאוניברסיטת ת"א ולבוגריה, מהחוגים רפואה, כלל המדעים המדויקים, הנדסה ומדעי החיים.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

בשר בקר מתורבת אושר לראשונה בישראל

19/01/2024

שנה טובה
"מילאוטיס: הטכנולוגיה הביולוגית שמשנה את פני התעשייה החלבית ומפחיתה את התלו...
בכירי משרד החקלאות ערכו ביקור במתקן החדשני של חברת PURE BLUE FISH בבנימינ...
חיטוי עטינים - הכללים השתנו ,הגיע זמן לשינוי !
לראשונה בענף, חברה ישראלית חתמה על הסכם לייצוא מזון לחיות מחמד לחנויות ביפן...
בשר בקר מתורבת אושר לראשונה בישראל

19/01/2024

שנה טובה
"מילאוטיס: הטכנולוגיה הביולוגית שמשנה את פני התעשייה החלבית ומפחיתה את התלו...
בכירי משרד החקלאות ערכו ביקור במתקן החדשני של חברת PURE BLUE FISH בבנימינ...
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום