תחרות "מונדיאל הגבינות", המתקיימת אחת לשנתיים ומארחת כ-3,000 גבינות מ-20 מדינות, ראתה את המחלבות הישראליות מציגות מגוון יוצא דופן של תוצרת מקומית:
- GVINAGE (מחוות רום, הר כמון): בראש המחלבה עומדת נעמי ריצ'ארד שטיין, המאסטר היחידה לגבינות בישראל. המחלבה זכתה, בין היתר, במדליית זהב יוקרתית עבור גבינת ה"רומבייה" – גבינת עובש לבן חצי קשה בסגנון מורבייה צרפתי, המשלבת שכבת פחם ערמונים.
- חנן הגבן (מושב חירות): מחלבת בוטיק מסורתית זו, המייצרת גבינות מחלב עיזים, כבשים ובקר, זכתה במדליית זהב על גבינת ה"קטנה" – גבינת עיזים לקטית, עטופה בעובש לבן ופרח ציפורן.
- פלורה (קיבוץ לוטם): מחלבת בוטיק צעירה שקמה משיתוף פעולה בין הגסטרונומית מיכל בנישתי לגבן עזי מיטרני, זכתה במדליית זהב על גבינת מורבייה מחלב עיזים.
- מחלבת הנוקד (גילון): הגבן דני ברזילי, שופט בינלאומי בגילדת הגבנים העולמית, השיג הישג יוצא דופן עם חמש מדליות שונות, על גבינות כמו "בזלת" ו"קורל".
גאווה מקומית מול אתגרים גלובליים
המשתתפים הישראלים הדגישו את החשיבות שבייצוג המדינה דווקא בתקופה זו. דני ברזילי ממחלבת הנוקד סיפר כי את המדליות הקודמות שזכו בהן בפורטוגל בנובמבר 2024, הקדישו לזכרו של דרור אור ז"ל, שנרצח בקיבוץ בארי. נציגי המחלבות ציינו לטובה את היחס שקיבלו בתחרות, ואת העובדה שהארגון העולמי הקפיד לא לערב פוליטיקה, ואפשר לגבנים לעמוד במרכז.
ההישג הנוכחי אינו רק ניצחון אישי למחלבות, אלא עדות לאיכותו של משק החלב הישראלי, שמתאושש מהשלכות אירועי ה-7 באוקטובר. כפי שמציינים במחלבת פלורה: "אין דבר יותר משמח מאמרה כזאת שמעצימה את מערכת המזון המקומית שלנו בארץ". המחלבות הישראליות ממשיכות להוכיח שהן עומדות בכבוד לצד המחלבות המפורסמות בעולם, ומבטיחות עתיד מזהיר לתרבות הגסטרונומית המקומית.











