מה אנחנו באמת אוכלים בחגים? הצצה לנתוני הצריכה הישראלית

לקראת החגים, שולחן החג עמוס כל טוב, והישראלים פותחים שולחן כיד המלך. אבל מהם באמת המאכלים שזוכים לככב על השולחן החגיגי? נתוני משרד החקלאות וביטחון המזון חושפים את הרגלי הצריכה שלנו, ומספקים הצצה מרתקת למה שקורה במטבח הישראלי. מה אפשר ללמוד על כמה דגים, בשרים, רימונים ויין אנחנו באמת צורכים? בואו נבדוק.

דגים: קפיצה של כמעט 50% לקראת ראש השנה

הישראלי הממוצע צורך כ-9 קילוגרמים של דגים בשנה, אך בשבוע שלפני ראש השנה ישנה עלייה של 47% בצריכה ברשתות השיווק. הדגים המועדפים עלינו הם האמנון, שמהווה 43% מהצריכה החגיגית, והסלמון, עם 34%. מבחינת המקור, רוב הדגים שאנחנו צורכים (94%) הם מיובאים, בעיקר קפואים. עם זאת, משרד החקלאות מציין לטובה את תוצרת חקלאות המים המקומית, שמספקת כ-5,500 טון של דגים טריים ובאיכות גבוהה.

בשר: עלייה משמעותית עם העדפה ליבוא

צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 19.1 קילוגרמים לנפש בשנה, נתון גבוה יותר מהממוצע במדינות ה-OECD. הצריכה מזנקת באופן דרמטי ב-64% לקראת החגים, וההיצע מגיע בעיקר מבשר קפוא ומצונן שיובא מחו"ל (כ-71% מהצריכה הכוללת).

עוף: שיא עולמי

כשזה מגיע לעוף, אנחנו לגמרי בליגה אחרת. ישראל מובילה את טבלת צריכת העוף העולמית עם 49 קילוגרמים לנפש בשנה, נתון כפול מהממוצע העולמי. בחגים, צריכת העוף עולה ב-29%, כשרוב התוצרת מגיעה מ-590 מגדלים מקומיים.

פירות וירקות חגיגיים: רימונים, תפוחים ויין

  • רימונים: כ-15% מכלל הרימונים הנמכרים בשנה נרכשים בשבוע שלפני החג, כשהצריכה הממוצעת עומדת על 3.5 קילוגרמים לנפש בשנה. ענף הרימונים המקומי התרחב מאוד בשנים האחרונות בזכות טכנולוגיות חדשות שמאפשרות שימושים מגוונים, כמו מיץ, שיכר ומוצרי קוסמטיקה.
  • תפוחים: צריכת התפוחים מזנקת ב-74% לקראת החגים. מרבית התפוחים (90%) מגודלים בצפון הארץ, בגליל ובגולן, כאשר הזנים המובילים הם סמיט, חרמון סטרקינג וגאלה.
  • יין: על אף שצריכת היין בישראל נמוכה בהשוואה למדינות אירופאיות (6 ליטרים לנפש בשנה לעומת 46 ליטרים בצרפת), ישנה מגמת עלייה בצריכת יינות לבנים ומבעבעים. תעשיית היין המקומית מייצרת כ-45 מיליון בקבוקי יין בשנה, ויינות ישראליים זוכים להכרה בינלאומית ומיוצאים בהיקף של עשרות מיליוני דולרים.

לסיכום, נתוני הצריכה לקראת החגים מראים בבירור עלייה דרמטית בביקוש למאכלים מסורתיים. למרות ההשפעות העולמיות, העדפות הקהל הישראלי נשארות ברורות: עוף ובשר הם המלכים הבלתי מעורערים, אבל גם דגים, רימונים ותפוחים מקבלים את מקומם של כבוד על שולחן החג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

חלב טרי או חלב עמיד? רפתנים מתנגדים למהלך האוצר

12/09/2025

מה אנחנו באמת אוכלים בחגים? הצצה לנתוני הצריכה הישראלית

12/09/2025

המשרד להגנת הסביבה מפרסם קול קורא לתמיכה בארגונים הפועלים להגנה על בעלי חיי...

03/09/2025

מדפים ריקים, רפתות מלאות, חלב שנשפך לים – ורק הצרכן משלם

01/09/2025

אם לא יימצאו פתרונות אמיתיים לדייג, לא תהיה פרנסה, והדגים ייעלמו מהשוק

27/08/2025

צעירות וצעירים ישתלבו בעבודת המשקים ויסייעו בשיקום חקלאות חבל תקומה

21/08/2025

חלב טרי או חלב עמיד? רפתנים מתנגדים למהלך האוצר

12/09/2025

מה אנחנו באמת אוכלים בחגים? הצצה לנתוני הצריכה הישראלית

12/09/2025

המשרד להגנת הסביבה מפרסם קול קורא לתמיכה בארגונים הפועלים להגנה על בעלי חיי...

03/09/2025

מדפים ריקים, רפתות מלאות, חלב שנשפך לים – ורק הצרכן משלם

01/09/2025

שלום לך 👋
נעים להכיר.

הירשמו לקבלת תוכן מדהים לתיבת הדואר הנכנס, כל חודש.