דף הבית / המלצות לבשר ועוף / איך יודעים אם בשר מקולקל?

איך יודעים אם בשר מקולקל?

בשר מקולקל מאוד שאינו קפוא יריח רע מאוד, , והמרקם שלו יהיה דביק או חלקלק במיוחד. אבל אם הוא רק התחיל להתקלקל, או אם הוא קפוא או אחרי בישול עם הרבה תבלינים יכול להיות שלא תוכלו לשים לב.

זה חשוב פי כמה אם אתם קונים בשר טחון, כי הוא מועד הרבה יותר לפורענות חיידקית. קנו רק מה שאתם רואים נטחן מול העיניים, או באריזה סגורה ומסומנת היטב.

כמו כן שינוי בצבע לבדו אינו מעיד על בשר מקולקל. שינויים בצבע הם תהליך נורמלי בבשר טרי. לבשר מקולקל יש ריח חריף, הוא דביק למגע או עלול להיות חלקלק.

פרסום

אחסון בשר טרי: משך הזמן שניתן לאחסן כל בשר תלוי גם בהנחיות היצרן, אבל בגדול:
איברים פנימיים טריים: עד יומיים במקרר
בשר חתוך: עד ארבעה ימים במקרר
ודאו שהמקרר על 0-4 מעלות.

לפעמים מופיעים כתמים לבנים יבשים על הבשר הם  מעידים על כוויות קור. כוויות אלו עלולות להיווצר כאשר הבשר מוקפא למשך תקופה ארוכה ואינו ארוז כראוי. הבשר ראוי למאכל,

פרסום

הבשר המקולקל יכול לגרום יכול לגרום להרעלות מזון ולדלקות מעיים שונות כולל דיזנטריה.

Print Friendly, PDF & Email

בנוסף אולי תאהב/י

מצטרפים לדף הפייסבוק של משקנט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל משק נט

מערכת פורטל משק נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית משק החלב משק הבקר גידול עופות ודגי מאכל. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *