איך יודעים אם בשר מקולקל?

בשר מקולקל מאוד שאינו קפוא יריח רע מאוד, , והמרקם שלו יהיה דביק או חלקלק במיוחד. אבל אם הוא רק התחיל להתקלקל, או אם הוא קפוא או אחרי בישול עם הרבה תבלינים יכול להיות שלא תוכלו לשים לב.

זה חשוב פי כמה אם אתם קונים בשר טחון, כי הוא מועד הרבה יותר לפורענות חיידקית. קנו רק מה שאתם רואים נטחן מול העיניים, או באריזה סגורה ומסומנת היטב.

כמו כן שינוי בצבע לבדו אינו מעיד על בשר מקולקל. שינויים בצבע הם תהליך נורמלי בבשר טרי. לבשר מקולקל יש ריח חריף, הוא דביק למגע או עלול להיות חלקלק.

אחסון בשר טרי: משך הזמן שניתן לאחסן כל בשר תלוי גם בהנחיות היצרן, אבל בגדול:
איברים פנימיים טריים: עד יומיים במקרר
בשר חתוך: עד ארבעה ימים במקרר
ודאו שהמקרר על 0-4 מעלות.

פרסום

לפעמים מופיעים כתמים לבנים יבשים על הבשר הם  מעידים על כוויות קור. כוויות אלו עלולות להיווצר כאשר הבשר מוקפא למשך תקופה ארוכה ואינו ארוז כראוי. הבשר ראוי למאכל,

פרסום

הבשר המקולקל יכול לגרום יכול לגרום להרעלות מזון ולדלקות מעיים שונות כולל דיזנטריה.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

האם הביצה הקשה מקולקלת ?

19/12/2023

ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
איך להפשיר בשר ? מה הדרך הנכונה ביותר להפשיר בשר קפוא
כיצד להיזהר משפעת העופות
מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

האם הביצה הקשה מקולקלת ?

19/12/2023

ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום