מאת גבי גולדשטיין – כרכום מ.א.מ
בימינו, בהם צפיפות הלהקות גדלה, מחירי המזון מרקיעי שחקים והרכב התערובת הוא כזה שזמן התפוגה שלו התקצר משמעותית, לא יכול המגדל להרשות לעצמו לנהל את מצאי התערובת בשיטות מסורתיות כגון "תחושה", "נקישה והדהוד" או סתם
" על-סמך הניסיון".
חשיבות ידיעת המשקל בסילו תערובת היא רבה, היא מאפשרת תכנון נכון של התכולה, כך שהזמנת התערובת מבצעת בזמן, דבר החוסך בהוצאות הובלה והיתקעות עם תערובת מיותרת בסוף גידול.
ידיעת המשקל בזמן אמת והשוואתו למשקל בימים הקודמים, מאפשר למגדל המיומן להסיק מסקנות לגבי קצב הגידול ובריאות הלהקה.
כיוון שפעמים רבות התערובת מסופקת לסילו בשעות בהן העובדים אינם נוכחים במקום, ישנה חשיבות רבה במערכת ממוחשבת לניהול סילוסים, דבר המאפשר פיקוח בקרה והשוואה של כמות התערובת שהוזמנה וחויבה, לבין הכמות שנפרקה לסילו בפועל, דבר שיכול לחסוך ויכוחים עם ספק התערובת.
במהלך השנים, חלה התפתחות גדולה בתחום מערכות השקילה, כך שהן הפכו למדויקות יותר ומחיר התקנתן הפך לזול יותר ועל-כן לנגיש לכל מגדל בעל לול קיים ולא רק ללולן שהשקיע בלול חדש.
בהתקנת מתמרי שקילה מתחת לרגלי מיכל התערובת, יש לתת את הדעת שבעצם מבצעים שינוי בתכנון העיגון המקורי של הסילו למשטח הבטון.
כדי שהשקילה תהיה מדויקת יש צורך ב"הצפת המיכל על המתמרים" ומצד שני יש לשמור על יציבותו ועל הקשר שלו למשטח הבטון כדי שלא יתהפך.
לצורך זה פיתחו מהנדסי חברת "כרכום מ.א.מ" בית מתמר ייחודי המאפשר גמישות מוחלטת בשקילה עם עיגון מלא של המיכל למשטח הבטון.
יש ולקוחות שהתקינו מתמרים תחת רגלי הסילו, מקבלים תוצאות שקילה שגויות.
לדבר זה יש שתי סיבות:
האחת שבזמן ההתקנה חסכו בעלויות והשתמשו ברגליות מתמר המתאימות
למשטחי שקילה או בבתי מתמר בעלי ברגים ארוכים הגורמים לחוסר חופש
ב"ציפת הרגליים" על המתמרים.
הסיבה השניה היא חיבור המתמרים לראש שקילה פשוט וזול, המיועד לשימוש
במשטחי שקילה (בהם אין עומס קבוע כמו בסילו). ראש שקילה יעודי לשימוש
פרסום
במיכלים, הוא בעל תוכנת הפעלה מיוחדת המאפשרת תיקון כיול ללא ריקון
המיכל.
חברת "כרכום מ.א.מ" משתמשת בראש שקילה המיועד לשקילת מיכלים, המאפשר מגוון תקשורות לבקרים ובמידת הצורך מאפשר הורדת מנות שקולות מהמיכל באופן חצי אוטומטי.
כדי לאפשר שליטה מושלמת על חוות המיכלים, פיתח בית התוכנה של "כרכום מ.א.מ", תוכנת מחשב המאפשרת שליטה וניהול של כל מיכלי התערובת בלול, כולל מעקב צריכה יומי ושבועי.לסיכום, הלול המודרני הינו למעשה מפעל ליצור בשר עוף וכמו בכל מפעל יש צורך לשלוט על התשומות כדי למקסם את הרווח.
התערובת הינה אחת התשומות היקרות בתהליך ועל-כן יש צורך לנהל אותה בתבונה.
שימוש במערכת שקילה במיכל התערובת מאפשר ניהול ושליטה מירביים וחיסכון רב.