השלב הבא של מרכיבי חלבון מהצומח: אקווינום מכריזה על סבב גיוס מוצלח של 35 מיליון דולר

 

החברה עוסקת בטיפוח והשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית במטרה להפוך מזון מהצומח לבר-קיימא, טעים, מזין ונגיש יותר

ההון שגויס ישמש לצורך האצת מסחורם של מרכיבי החלבון בזני סויה ואפונה ולהמשך מחקר ופיתוח שיוביל לטיפוח גידולים נוספים כחומוס, פול, שעועית מש ולוביה

את סבב הגיוס הובילה Synthesis Capital, קרן השקעות המתמקדת בחברות המשנות את תחום המזון והחלבון האלטרנטיבי באמצעות שילוב בין פוד-טק לביו-טכנולוגיה מודרנית. בין השאר השקיעה הקרן ב-Redefine Meat

פרסום

אינדיאנפוליס, אינדיאנה, ארה"ב; גבעת ברנר, ישראל | 13 בדצמבר 2022 – חברת אקווינום (Equinom), העוסקת בטיפוח והשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 35 מיליון דולר. הסבב נוהל במטרה להאיץ את מסחור מרכיבי החלבון מהצומח אותם מפתחת החברה והובל על ידי Synthesis Capital – קרן השקעות גלובלית המתמקדת בחברות המשנות את תחום המזון והחלבונים. עוד השקיעו בסבב: Praesidium, Bunge Ventures –, BayWa, CPT Capital. קרנות פורטיסימו והפניקס, שהשקיעו בחברה בסבבי גיוס קודמים, חזרו להשקיע בה גם בסבב זה. סך גיוסי ההון של אקווינום עד כה עומד על כ-71 מיליון דולר.

אקווינום מתמחה במזון, טכנולוגיה וחקלאות. החברה עוסקת בגידול זנים חדשים של יבולים כאפונה וסויה, המיועדים מיסודם לשימוש כמזון לבני אדם, ומכאן שהם דורשים עיבוד מינימלי בלבד. פלטפורמת הטכנולוגיה הקניינית של החברה Manna™ עושה שימוש באלגוריתמים מתקדמים כדי לאפיין את התכונות הביוכימיות והגנומיות במגוון עצום של זני זרעים וכך לאפשר פיתוח מרכיבים חדשים העשויים מגידולים כאפונה וסויה. הטכנולוגיה מאפשרת לחברה הגעה לתכונות מזון רצויות כטעם עדין, צבע בהיר וחלבון גבוה – וזאת ללא כל שינוי גנטי. כתוצאה מכך, חלבונים חדשים אלו מהצומח, המעובדים באופן מינימלי, מאפשרים לחברות מזון לפתח פתרונות העונים על דרישות הצרכנים לחלופות לבשר ולמוצרי חלב, תוך שמירה על טעם טוב, ברות-קיימא ומחיר סביר.

 

אקווינום תשתמש בהון שגויס בסבב האחרון כדי להאיץ את מסחור מרכיבי החלבון מהצומח שהיא מפתחת. אלו יימכרו לחברות מזון באמצעות ספקי חומרי גלם רב-לאומיים. עוד ישמש ההון מהסבב הנוכחי למסחור של זני הסויה והאפונה בעלי רמת החלבון הגבוהה, להוספת משרות מפתח בחברה ולהמשך מחקר ופיתוח של גידולי מקורות חלבון נוספים, כחומוס, פול, שעועית מש ולוביה.

 

ד"ר גיל שלו, המנכ"ל והמייסד השותף של אקווינום: "אני נרגש לעבוד לצד Synthesis Capital והמשקיעים הנוספים בסבב, שרואים בבירור את מהפכת המזון מתרחשת ואת ההזדמנות העצומה לפיתוח יסודי של מרכיבי חלבון טובים יותר מהצומח, המותאמים ליישומי המזון והמשקאות. המשקיעים שלנו מבינים היטב שאוכל טוב חייב להתחיל במרכיבים טובים. את המסר הזה נוכל להעביר לשוק בזכות ההשקעה הנוספת שגייסנו בסבב הנוכחי. חברות מזון יוכלו להשתמש במרכיבי הדור הבא שלנו כדי לייצר מזון טעים יותר, בריא יותר, בר-קיימא ובמחיר סביר ולהביאו לכל צלחת בעולם".

פרסום

 

בתהליך חיפוש המשקיעים הציבה אקווינום את נושא החזון האסטרטגי המשותף בראש סדר עדיפויותיה, ומצאה ב-Synthesis Capital את שחיפשה. הקרן תזרים כ-300 מיליון דולר להשקעות ממוקדות במגזר טכנולוגיית המזון והיא מחויבת להשקיע בחברות מתפתחות הנמצאות בחוד החנית של קטגוריית החלבונים האלטרנטיביים. הקרן מעמידה שבכוחן של חברות אלו לעצב את עתיד המזון.

 

קוסטה יאנוליס, שותף מנהל ומייסד שותף של Synthesis Capital: "אם ברצוננו להאט את השפעות שינויי האקלים ולהאכיל אוכלוסייה גדלה, הצפויה להגיע ל-10 מיליארד עד 2050, מערכת המזון של היום נדרשת לשינוי משמעותי. אנו רואים בחלבון אלטרנטיבי פתרון מהותי ונלהבים מהחזון ומהמחויבות של אקוונום ומייסדיה להתמודדות היסודית עם כמה מהאתגרים הגדולים ביותר העומדים בפני התעשייה. החדשנות שפיתחה החברה מובילה מהפכה במרכיבי המזון המסורתיים. אנו רואים בבירור את הערך שהרכיבים אותם מפתחת החברה יכולים לחולל בכל שרשרת אספקת המזון, כמו גם בפורטפוליו שלנו".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

כשהמשק רותח: קונצפט תומכת במגדלי הבקר והעופות

06/08/2024

נמלת האש - טיפול הדברה ומניעה בערים וברשויות מקומיות

28/07/2024

צו הפסקה מינהלי כנגד משחטת עוף הבירה

23/07/2024

בשר בקר מתורבת אושר לראשונה בישראל
שנה טובה
"מילאוטיס: הטכנולוגיה הביולוגית שמשנה את פני התעשייה החלבית ומפחיתה את התלו...
כשהמשק רותח: קונצפט תומכת במגדלי הבקר והעופות

06/08/2024

נמלת האש - טיפול הדברה ומניעה בערים וברשויות מקומיות

28/07/2024

צו הפסקה מינהלי כנגד משחטת עוף הבירה

23/07/2024

בשר בקר מתורבת אושר לראשונה בישראל
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום