חוקרים מצאו: טעם החלב מושפע גם מסוג התאורה שאליה אתם חושפים אותו. רוצים חלב טרי? שתו אותו מאריזות אטומות

רובנו נסכים שחלב חמוץ הוא מקולקל ואינו ראוי למאכל אדם. כשהוא מחמיץ, אפשר להרגיש בו שינויים בריח, בטעם ואפילו במרקם.  עם זאת, טעם החלב איננו מסתכם ב"טרי" או "חמוץ", והוא מושפע גם מגורמים נוספים, כמו תכולת השומן והסוכר ואפילו מחשיפה ל… אור.

החלב מכיל לא רק סוכרים שהחיידקים שבו אוהבים לפרק וליצור את החומצה הלקטית החמוצה, אלא גם חומרים שרגישים לאור. ביניהם נמצא הריבופלאבין (ויטמין B2). כשהמולקולה הזאת נחשפת לאור, היא נשברת ותוצרי הפירוק שלה משפיעים על הטעם הסופי של החלב.

חוקרים מאוניברסיטת קורנל שבארצות הברית עשו מבחני טעימה נרחבים לחלב, שכללו חוות דעת של מומחי טעימה ושל מתנדבים רבים. המבחנים כללו מגוון רחב של מוצרי חלב ניגר – חלב ממחלבות שונות, בעל תכולת שומן שונה, בעל "ותק" שונה, וכן חלב שנחשף לאור.

מדוע בדקו בכלל את החשיפה לאור? מתברר שחנויות רבות משתמשות בימינו בתאורת LED במקררי המכירות, משום שהיא חסכונית בחשמל, מייצרת מעט מאוד חום והאור הבוהק שלה מבליט את המוצרים. החוקרים רצו לבדוק אם היא משפיעה על טעם החלב שאנחנו שותים.

פרסום

הטועמים התבקשו לתאר את הטעם לפי מדדים קבועים – חמוץ, מתוק, פירותי, טעם של קרטון, טעם מתכתי, טעם מבושל וכדומה. על סמך הערכותיהם ניסו החוקרים לאמוד את השפעת הגורמים השונים על הטעם הסופי.

באופן קצת מפתיע, אחד הממצאים היה שחשיפה לתאורת LED משפיעה על הטעם הסופי של החלב אפילו יותר מההבדלים שבין מחלבות שונות, שיעור השומן בחלב והזמן שחלף מאז החליבה. למעשה, מספיקה חשיפה של שעות ספורות כדי ליצור הבדל ניכר בטעם. מתברר שבצד חסכוניותה, אורך הגל של האור שפולטות נורות ה-LED קרוב מאוד לאורך הגל המזיק ביותר למולקולות הריבולפלאבין (כ-450 ננומטר). לכן התאורה הזו גרועה במיוחד לשמירה על טעם החלב.

פרסום

והמסקנה? אם אתם רוצים לשתות חלב טרי וטעים, מוטב שתעדיפו איזות אטומות, או לפחות כאלה שנחשפו כמה שפחות לאור.

שקד אשכנזי

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מי מקימה רפת ירוקה ונטולת אנטיביוטיקה ?

26/05/2024

סינגפור היא המדינה הראשונה בעולם שמתירה מכירת מוצרי בשר מעבדה בסופרמרקטים

22/05/2024

רכיבי מזון חלופיים למעלי גירה בישראל

07/05/2024

פרות בהודו: סמל רוחני, חבר סביבתי ותושב עירוני

10/04/2024

שימוש בגזם כפות תמרים להזנת בקר לבשר במרעה

07/02/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

מי מקימה רפת ירוקה ונטולת אנטיביוטיקה ?

26/05/2024

סינגפור היא המדינה הראשונה בעולם שמתירה מכירת מוצרי בשר מעבדה בסופרמרקטים

22/05/2024

רכיבי מזון חלופיים למעלי גירה בישראל

07/05/2024

פרות בהודו: סמל רוחני, חבר סביבתי ותושב עירוני

10/04/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום