חקלאים באזור הלנגדוק בצרפת החלו להשקות את פרותיהם ביין אדום מקומי על מנת לשפר את טעם בשרן
על פי ידיעה שפורסמה באתר the drinks business, חקלאים העוסקים בגידול בקר לבשר בחבל הלנגדוק בדרום צרפת, עורכים ניסיון במסגרתו הם מאכילים את הפרות לא רק במים, אלא גם ביין אדום מקומי. התוצאות באות לידי ביטוי בבשר, המוגדר כצעיר, משויש וטעים במיוחד. הדיאטה המקורית של הפרות הורכבה משיירי ענבים, שעורה וחיטה, עד אשר הוספה לבלילה כמות של שני ליטר יין אדום. הניסוי נמשך ואולי אף יתרחב, באופן בו חלק מן הפרות יקבלו יין מוסקט במקום יין אדום, על מנת להוסיף לבשרם אופי ארומטי. לטענת החקלאים התוספת הטעימה למזונם גם משפרת את בריאותן של הפרות ואת אורח חייהן.
אין זה המקרה הראשון הידוע בעולם בו מקשרים בין בקר לבין יין. באוסטרליה מצאו מדענים קשר בין האבסת פרות חולבות בגפת ענבים, לבין עלייה בכמות החלב ואילו בשנת 2010 דווח כי חקלאית קנדית האכילה את בקר האנגוס שלה ביין אדום, החל מ 90 יום לפני השחיטה. מחקרים מראים כי פרה ממוצעת יכולה לצרוך בין ליטר לליטר וחצי יין ביום, שווה ערך לכמות של שניים עד שלושה כוסות יין עבור אדם ממוצע.
הדיאטה החדשה של הפרות היא גם יקרה מאוד, עד פי שלושה מזו הקודמת ולכן מחירו הצפוי של בשר הפרות חובבות היין, אמור גם הוא להיות גבוה בהרבה מן הרגיל ולעמוד על כמעט 100 אירו עבור הנתחים האיכותיים ביותר. אין מדובר בבשר לכל כיס והוא מיועד להימכר בייחוד למסעדות צמרת, אשר כבר מגלות עניין רב במוצר.