כל מה שרציתם לדעת על ביצים

קניית ביצים

ü      יש לרכוש ביצים אך ורק בחנויות מסודרות, נקיות וממוזגות, כשהן ארוזות באריזות קימעוניות סגורות שעליהן מצוין התאריך האחרון לשיווק ופרטי משווק הביצים.

ü      אין לקנות ביצים בשווקים פתוחים, או ביצים הנמכרות מדלת אל דלת.

ü      יש לקנות אך רק ביצים מוחתמות, דבר המבטיח שעברו בדיקה, מיון ואריזה בתחנות מיון מיוחדות המאושרות על ידי השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות. על ביצים לא חתומות אין מידע, והמשמעות הוא שהן לא עברו תהליך של שיקוף ומיון כנדרש על פי החוק.

פרסום

ü      בחתימה על הביצים מופיעים ההדפסים הבאים:

o        שם המשווק או סימנו המסחרי (למשל: תנובה או ת.)

o        גודל הביצה: XL הביצה הגדולה ביותר,  S הביצה הקטנה ביותר.

o        תאריך אחרון לשיווק: זה התאריך העליון המודפס על הביצה (16 יום מתאריך המיון).

o        תאריך אחרון לשימוש: זה התאריך התחתון המודפס על הביצה.

ü      התאריך האחרון לשיווק המופיע על הביצה ועל האריזה הקימעונית, משמעו שמעבר לו אין למכור עוד את הביצים. התאריך האחרון לשימוש הינו חודש ימים מעבר לתאריך האחרון לשיווק ומהווה המלצה לצרכן עד מתי להשתמש בביצים כאשר הן מאוחסנות בבית במקרר.

 

שימוש בטוח בביצים

ü      ביצים הינם מוצר מן החי ויש להתייחס אליהם בזהירות כמו אל מוצרי חלב ובשר. אין צורך לקנות כמות גדולה מדי של ביצים בפעם אחת או לרכוש ביצים מעבר לכמות היכולה להיכנס למקרר הביתי.  השוק מבטיח אספקת ביצים טריות באופן שוטף.

ü      יש לאחסן ביצים במקרר הביתי מיד אחרי הקניה ולא להשאירן במכונית או בבית מחוץ למקרר מעבר לזמן המינימלי ההכרחי.

ü      בביצה יש מספר מרכיבים המונעים כניסת חיידקים והבולמים את התפתחותם ובלבד שהביצה נשמרת בבית במקרר.

ü      עדיף לאחסן את הביצים במקרר בתוך אריזתן המקורית מאשר, למשל, במתקן הביצים שבדלת המקרר. האריזה מגינה על הביצים מפני אובדן נוזלים או ספיחת ריחות זרים והתייבשות.

ü      אין להשתמש בביצים שבורות, סדוקות נוזלות ומלוכלכות.

ü      ביצים טריות הן בריאות יותר ובעלות טעם וארומה משובחים.

ü      אין להפריד בין החלמון לחלבון על ידי העברה בין 2 חצאי הקליפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה. עדיף לקנות כלי קטן וזול, העושה פעולה זו בקלות.

ü      בעיקרון, אין לרחוץ ביצים, – במיוחד טרם הכנסתן למקרר. לעומת זאת, לפני שבירת הביצים לצורך הכנת מזון, אפשר, אם כי לא נדרש, לרחוץ אותן במים זורמים ובלבד שינוגבו בנייר ניגוב נקי לפני פתיחתן.

ü      יש לצרוך אך ורק ביצים מבושלות, מטוגנות, אפויות וכיו"ב. על הביצה, לאחר בישולה, להיות מוצקת וללא אזורים נוזליים. גם במקרה שהביצה הכילה חיידק או נגיף, לאחר טיפול כזה בחום הם מומתים.

ü      חביתה, ביציה (עין) וכדומה יש לטגן משני הצדדים עד לקבלת מוצר מוצק, כך שגם במידה והיו חיידקים – הם מושמדים.

ü      רצוי שלא להכין בבית מיני מזון המכילים ביצים בלתי מבושלות או אפויות, כדוגמת: מוס שוקולד, טירמיסו, גלידה, מיונז וכיו"ב. אם בכל זאת מכינים מאכלים כאלה בבית, מומלץ להשתמש בביצים הכי טריות שניתן, שתאריך האחרון לשימוש רחוק ככל שניתן.

 

פרסום

איך מזהים ביצה טרייה?

שיטה א':  מניחים ביצה שלמה בקליפתה בכלי עם מים.

ü      ביצה טרייה – נחה בצורה מאוזנת על תחתית הכלי.

ü      ביצה פחות טרייה – החלק הרחב של הביצה מתחיל להתרומם והחלק הצר מונח עדיין על תחתית הכלי.

ü      ביצה לא טרייה – הביצה כולה צפה במים במצב מאונך, כאשר החלק הרחב בולט מחוץ למים.

 

שיטה ב': שוברים את הביצה ושופכים את תוכנה על צלחת שטוחה.

ü      ביצה טרייה – נשארת צפופה על שטח קטן של הצלחת. החלמון גבוה, החלבון גבוה ותא האוויר בקליפה קטן.

ü      ביצה פחות טרייה – מתפשטת יותר על הצלחת. החלבון פחות סמיך ונמוך יותר, החלמון נמוך יותר ותא האוויר בקליפה גדול יותר.

ü      ביצה ישנה מאוד – מתפשטת על פני שטח נרחב. החלבון מימי ונמוך מאוד, החלמון נמוך עם קמטים במעטפת ותא האוויר בקליפה גדול מאוד. ביצה כזו אינה ראויה למאכל.

Print Friendly, PDF & Email

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

האם הביצה הקשה מקולקלת ?

19/12/2023

איך להפשיר בשר ? מה הדרך הנכונה ביותר להפשיר בשר קפוא
כיצד להיזהר משפעת העופות
התאגיד לפיקוח וטרינרי מסכם את פעילותו לשנת 2020
הנחיות בשר בקר מיושן עבור תהליך ייצור, אחסנה, הובלה ושיווק .
האם לשטוף עוף לפני הבישול ?
האם הביצה הקשה מקולקלת ?

19/12/2023

איך להפשיר בשר ? מה הדרך הנכונה ביותר להפשיר בשר קפוא
כיצד להיזהר משפעת העופות
התאגיד לפיקוח וטרינרי מסכם את פעילותו לשנת 2020
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום