כמה דגים נאכל בחג.?

צריכת דגי הבריכות הטריים בישראל צפויה לעמוד בעונת החגים הקרובה על כ-1,550 טן דגים, כך מעריכים בארגון מגדלי הדגים. להערכת אנשי הארגון יצרכו הישראלים כ-650 טון קרפיונים, 600 טון אמנונים ו-300 טון בורים. מדובר בעליה בהיקף הצריכה לעומת תקופת חגי תשרי בשנה שעברה אז עמדה הצריכה על כ-1,500 טון. המגדלים המקומיים נערכים לאורך השנה בכלל ולקראת תקופת החגים בפרט, כדי לתת מענה לעלייה בביקושי הדגים.

צריכת הדגים בישראל עומדת על כ-16 ק"ג דג לאדם לשנה בממוצע. מדובר בנתון נמוך בהשוואה למדינות הים התיכון האחרות, שם הצריכה עומדת סביב ה- 40 קילוגרם לאדם. ביפן, פורטוגל, קוריאה, מלזיה ונורבגיה, גבוהה צריכת הדגים אף יותר ועומדת על כ-50-60 ק"ג דג לאדם לשנה.

בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-800 גרם דגים טריים וכ-800 גרם נוספים של מוצרי דגים כמו סלטים, שימורי דגים, דגים מלוחים ועוד. במהלך ההכנות לחג, נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם לאדם. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. בתוך כך, צריכת דגי הקרפיון הפופולריים בחג מוכפלת פי 2 בתקופה זו.

בשנים האחרונות ישנה מגמה חובקת עולם של גידול בצריכת דגים. לדברי ד"ר תורי גולדשטיין, דיאטנית קלינית ויועצת לארגון מגדלי הדגים בישראל, זה אינו תהליך מקרי: "דגים הם מזון מנצח, ה'סופר פוד של עולם החי'. הם מהווים מקור איכותי לחלבון, בעלי ערך בריאותי ותזונתי גבוה מאד וחלקם אף מקושרים במחקר כתורמים לירידה בסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות, סוגי סרטן מסוימים, דלקות מעי, אסטמה, ואלרגיות. בנוסף, דגים עתירי אומגה 3 ידועים בהשפעתם על ההתפתחות המוחית של העובר כאשר הם נצרכים על ידי האם לאורך ההיריון, בהתאם להנחיות הבישול וההקפדה הנדרשים בתקופה זו. נראה כי ככל שהמחקר העוסק בתרומת הדגים לבריאות האדם מתקדם, נלמדים יותר ויותר יתרונות של צריכת דגים בהקשרים מגוונים וכפועל יוצא מכך, צריכת הדגים בעולם עולה".

פרסום

בישראל, כמו בשאר מדינות העולם, קיימת ירידה בדייג הימי, בשל התדלדלות אוכלוסיות דגי הים והרצון לשמר את האיזון האקולוגי בימים. ירידה זו הביאה לעליה בהיקפי חקלאות המים, כלומר בריכות הדגים, המהוות פתרון למחסור בדגה. בישראל פרושים כ-22 אלף דונמים של בריכות דגים. למרות זאת, רוב צריכת הדגים בארץ מקורה מייבוא ולא מחקלאות המים המקומית. כ-71 אלף טון מדגי המאכל המשווקים בישראל במהלך השנה מקורם מייבוא, הכולל ברובו דגים ומוצרים קפואים שחלקם הגדול מגיע מסין, לעומת 22 אלף טון בלבד מייצור מקומי, כולל דגי בריכות ודגי ים.

פרסום

"אנחנו בענף המדגה מספקים לצרכן הישראלי מגוון דגי בריכות טריים, שגדלו בבקרה ושליטה מלאה", אומר אלי שריר, מנכ"ל ארגון מגדלי הדגים בישראל. לדבריו, "הדג הישראלי הטרי מנצח בכל פעם מחדש בפרמטרים של טיב וטעם בזכות איכות המים, איכות תערובות המזון ואיכות הדגים עצמם".

 

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מספר ציפורים מתות מאזור המרכז, הגיעו למכון הווטרינרי לבדיקה ונמצאו חיוביות ...

01/07/2024

שוק פירות הים Jodd Fairs בתאילנד: היסטוריה, מסורת ומגוון ימי עשיר

26/06/2024

משרד החקלאות אישר מכסת ייבוא ביצים בהיקף של 10 מיליון ביצים בפטור ממכס לחוד...

23/06/2024

מפקחי משרד החקלאות תפסו כ-53,000 ביצים שהוברחו משטחי הרשות הפלסטינית

28/05/2024

דוח מבקר המדינה מתניהו אנגלמן בדיקה ביחידת הפיצו"ח- בחקלאות

21/05/2024

משרד החקלאות ומנהלת תקומה ישקיעו 180 מיליון ₪ עוד השנה, בשיקום ובפיתוח משקי...

08/05/2024

מספר ציפורים מתות מאזור המרכז, הגיעו למכון הווטרינרי לבדיקה ונמצאו חיוביות ...

01/07/2024

שוק פירות הים Jodd Fairs בתאילנד: היסטוריה, מסורת ומגוון ימי עשיר

26/06/2024

משרד החקלאות אישר מכסת ייבוא ביצים בהיקף של 10 מיליון ביצים בפטור ממכס לחוד...

23/06/2024

מפקחי משרד החקלאות תפסו כ-53,000 ביצים שהוברחו משטחי הרשות הפלסטינית

28/05/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום