למה חייבים מוצרי חלב מפוסטר ?

הדבקה בברוצלה והלך המחלה 

עזים כבשים וכלבים נדבקים על ידי אכילת מזונות שזוהמו בחיידק הברוצלה: שליות נפלים, הפרשות וגינליות.

  1. החיידק חודר דרך הפה, מתרבה בגוף ועובר לבלוטות הלימפה, עטינים (זיהום החלב בחיידק​) ורחם, הפלות מתרחשות בסוף ההיריון.
  2. בזכרים דלקות באשכים.
  3. ​פגיעה בבעלי חיים המתבטאת באובדן פוריות (הפלות בנקבות).

גורמי סיכון לאדם 

  1. שתייה של חלב נגוע שלא פוסטר (הליך הפסטור הורג את החיידק).
  2. טיפול ומגע בבעלי חיים, בעיקר בעת סיוע בהמלטה.
  3. הבשר עצמו נקי מהחיידק, בשחיטה מגע עם החלב מזהם את הבשר. לכן בשר טרי מסוכן יותר מבשר
  4. משומר / מב​ושל (בהם החיידק לא שורד).
  5. העברה מאדם לאדם נדירה.
  6. הכנה ועיבוד מוצרי חלב (גבינות, יוגורטים, מוצרי קוסמטיקה מחלב ועוד) – מקור להדבקה.
  7. טיפול בחלב צאן כנגד אפטות בפה בילדים.
  8. החיידק שורד במוצרי חלב לא מפוסטרים (השומן שומר עליו): בחלב חמוץ בטמפ' חדר 4-1 ימים​. ​​חלב תקין מקורר 44-10 ימים​, שמנת מקוררת 64-24 ימים, ​גבינות קשות 44-14 ימים.​

​​​

פרסום

באדיבות משרד החקלאות

פרסום
Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

האם הביצה הקשה מקולקלת ?

19/12/2023

ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
איך להפשיר בשר ? מה הדרך הנכונה ביותר להפשיר בשר קפוא
כיצד להיזהר משפעת העופות
מה צריכה להיות הטמפרטורה הנכונה במקרר

06/03/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

האם הביצה הקשה מקולקלת ?

19/12/2023

ערכים תזונתיים של עוף והודו - לפי חלקים
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום