החברה הביוטכנולוגית ישראלית, מילאוטיס, מנס ציונה, השיקה דיווחים מרשימים אחרי סיום מחקר גדול שכלל למעלה מ-500 פרות בשבע רפתות מובילות בישראל. המחקר, שעסק בתכשיר הביולוגי Imilac™️, מעיד על יכולת רבת הפוטנציאל להוריד את התלות העולמית באנטיביוטיקות בתעשיית החלב ולגרום לשיפור משמעותי באיכות ובפרופיל התזונתי של החלב.
דלקת העטין נחשבת לבעיה הבריאותית המרכזית בתעשיית החלב, והתמודדות איתה כוללת שימוש רחב באנטיביוטיקות. התכשיר Imilac™️ מציע רפואה ומניעה לבעיה זו באמצעות טכנולוגיה ביולוגית חדשנית, בכך מצליח להפחית את הנגע של עמידות בקטריאלית ומסוכנת לאנטיביוטיקות.על פי הערכת החברה, השימוש בתכשיר, יחד עם טכנולוגיות נוספות עליהן עובדת החברה, צפויים להפחית את השימוש באנטיביוטיקה ברפתות בשיעור של עד ל-90%.
הניתוחים שנערכו בפרות שטופלו בתכשיר מראים יכולת להגדיל את תנובת החלב ב-957 ק"ג (8.6%) ולשפר את הערכים התזונתיים ב-7.2% לחלבון וב-4% לשומן. כמו כן, תכשיר Imilac™️ נמצא כגורם להארכת מנות החליבה ולקיצור "תקופת היובש" שבה פרות אינן מניקות.
מעבר לאיכות החלב והפחתת האנטיביוטיקה, החברה עוברת כעת לפיתוח קווים נוספים של מוצרים עם יישומים בתחום בריאות הבעלי החיים.
דייויד חויאר איסקוביץ', המנכ"ל והמייסד של מילאוטיס, מתייחס: "אנחנו לא רק מעניקים פתרון לבעיות בריאותיות נפוצות בתעשיית החלב, אלא גם יוצרים השפעה חיובית על הרווחים לבעלי המשקים, מה שעשוי גם להוביל לכך שמחירי החלב יהפכו יותר נגישים לצרכן הרגיל."
בכך, מילאוטיס מצביעה על דרך חדשה ומובטחת, שבה טכנולוגיה ביולוגית מתקדמת משנה את הדינמיקה של שוק החלב, ויוצרת השפעה חיובית על הציבור הרחב.