מים מובנים – מחקרים חדשים לתחום משק החיות

כיום, ישנם יותר מ -20 פרויקטים טכנולוגיים בסיסיים,שעוסקים בתחום של מים מובנים( מים חיים )

במים מובנים מעבירים זרם חשמלי דרך המים, אשר משנה את מבנה המים למשך זמן מסוים, אך אינו משנה את הרכב)

הטכנולוגיה הזאת חסרת תקדים מבחינה סביבתית. בתהליך של חשיפה המים הופכים חזרה למים רגילים, שממנו הם התקבלו.

הטכנולוגיות האלו מספקות הפחתה משמעותית של עלות  המוצר בעשרות אחוזים, ואפילו יותר

פרסום

ישנם שלושה פרויקטים בתחום בעלי החיים  גידול חזירים, עופות ובקר.

כל פרויקט כולל  את הסעיפים של השימוש הייחודי בתמיסת מים.  השימוש בחיטוי חווה בנוכחות בעלי חיים, ובחיטוי  המזון,  וכל זאת באמצעות שיטות ידידותיות לסביבה וייחודיות  של עיבוד ואחסון מוצרי בעלי חיים ללא קירור, חיטוי שפכים מארגונים ללא שימוש בחומרי הדברה. הפרויקטים מספקים טיפולים לבעלי חיים עם מחלות זיהומיות המוניות.

. אגב, הטכנולוגיה מאפשרת את השימוש היעיל כמעט בכל מקום, שבו יש נוזלים ולא רק מים (עיבוד הנוזלים על-ידי חשמל)

 "דיאוקסידציה" של חלב ויצור מוצרי חלב חדשים

מכיל התפתחויות ייחודיות שאין להן אנלוגים בעולם:

  1. הורדת חמצון של חלב הוא תהליך ייחודי המאפשר את הסרת חומציות החלב לרמה של חלב טרי ושומר על החומציות ברמה מסוימת במשך זמן רב ללא קירור, אך באותו זמן מגדיל באופן משמעותי את עמידות החום שלה. טיפול בחום של חלב כזה (במהלך רותחים או אידוי) מגדיל את התשואה של המוצר המוגמר של 4-5% בתנאים שווים אחרים.

הטכנולוגיה המוצעת הופכת את החלב הלא תקני המקורי למוצר מעולה בעל יעילות כלכלית גבוהה, ללא סימני "זיוף", המאפיינים את השימוש בכל ריאגנטים כימיים.

  1. תהליך קבלת גבינת קוטג' באמצעות תמיסה חשמלית

השיטה מאפשרת להשיג גבינת קוטג' של זנים שונים (ללא אנלוגים) בתוך 15-25 דקות

פרסום
  1. קבלת מוצרי חלב חדשים

לפרויקט יש טכנולוגיית ייצור של מספר מוצרי חלב ייחודיים

כולל ייצור של סדרה של משקאות מרפא, טוניק ושיקום, אשר עשויים  מחלב דל שומן חלקית, המכילים רק סוכרים פשוטים וקבוצה מלאה של חומצות אמינו וחלבונים שמקבלים על ידי הידרוליזה של חלבונים כבדים, בשילוב עם פעילות פיזיולוגית גבוהה.

אלו סוגים של מוצרי חלב, שכרגע, אינם ידועים ליצרנים או הצרכנים ויכולים ליצור נישה חדשה בשוק הרלוונטי

הכתבה באדיבות מהנדס החשמל MASTAQ

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

שימוש בגזם כפות תמרים להזנת בקר לבשר במרעה

07/02/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

עם פרוץ המלחמה דברים רבים הפכו לקשים יותר – ואחד מהם הוא חילוצם של בעלי חיי...

17/12/2023

עונת ההרבעות סתיו 2023, בצל תחלואה מקדחת שלושת הימים במשקי הבקר לבשר - אוקט...

30/10/2023

סיפורה של אנפית הבקר
השפעת מתן רמות שונות של ויטמין A בתקופת היובש, על תנובת החלב והסיכון לחלות ...
שימוש בגזם כפות תמרים להזנת בקר לבשר במרעה

07/02/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

עם פרוץ המלחמה דברים רבים הפכו לקשים יותר – ואחד מהם הוא חילוצם של בעלי חיי...

17/12/2023

עונת ההרבעות סתיו 2023, בצל תחלואה מקדחת שלושת הימים במשקי הבקר לבשר - אוקט...

30/10/2023

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום