פרת החלב הישראלית הינה שיאנית העולם בייצור חלב איכותי עם הכמות השנתית הגבוהה ביותר בעולם של שומן וחלבון חלב!
התאחדות מגדלי הבקר לחלב מכתירה את מצטייני הרפת הישראלית לקראת חג השבועות:
בתואר אלופת הפרות זכתה הפרה "נובלה" מרפת ביה"ס החקלאי שפייה, שייצרה 19,047 ליטר חלב בשנה! תנובת החלב המשובחת של "נובלה" מכילה 4.04% שומן ו- 3.19% חלבון בממוצע.
שמוליק נווט, מרכז רפת בי"ס שפייה אומר, כי נובלה היא פרה צעירה, נמרצת ובעלת מזג טוב. "הנערים והנערות שעובדים ברפת אוהבים את נובלה, משום שלמרות היותה פרה גדולה ומרשימה נח מאוד לעבוד איתה. זוהי פרה רגועה ושמחה וממש אפשר לראות שטוב לה. אני חושב ששמחת החיים של החברה הצעירים שעובדים ברפת משפיעה לטובה ולא סתם היא הפרה שמייצרת את כמות החלב הגדולה ביותר. אנחנו דואגים לרווחתה והיא מחזירה לנו בתנובת חלב נהדרת, אנו בהחלט גאים בזכייה", אומר נווט.
בתואר אלופת הפרות בתנובת חייה זכתה הפרה "יוקל" מקיבוץ סעדשבעוטף עזה שייצרה 174,289 ליטר בחייה תנובת החלב המשובחת של "יוקל" מכילה 3.36% שומן ו- 3.25% חלבון בממוצע.
אודי שהם, מנהל רפת סעד אומר, כי הפרה "יוקל" מכונה ברפת "מלכת העדר". "מדובר בפרה נהדרת, מאוד רגועה וידידותית, פרה שממש כיף לעבוד איתה. כיאה למעמדה של פרה מבוגרת וותיקה בעדר אנחנו מפנקים אותה היטב, נותנים לה יחס של מלכה ושומרים עליה מכל משמר" אומר שהם.
בתואר הרפת הגדולה ביותר בישראל, זכתה רפת העמק, המשותפת לקיבוצים יפעת, מרחביה ומגידו בעמק יזרעאל, המונה 1,206 פרות. מידי יום מייצרות הפרות ברפת העמק כ-40,000 ליטר חלב וסך הכל מייצרות13,398,208 ליטר חלב בשנה! במכון החליבה המשוכלל של הרפת 64 עמדות חליבה בהן נחלבות הפרות שלוש פעמים ביום – בבוקר, בצהריים ובערב. בנוסף לפרות החולבות מגדלת רפת העמק עוד 900 עגלות אשר יהוו את דור ההמשך של הרפת.
בתואר הרפת השיתופית המניבה ביותר נבחרה רפת רן המשותפת לקיבוצים רביבים, ניר אליהו וכפר עזה, עם ממוצע של 13,563 ליטר חלב לפרה, 3.78% שומן ו- 3.41% חלבון.
בתואר הרפת המשפחתית המניבה ביותר, זכתה הרפת של משפחת הרפתן, עומר נוביץ ממושב מרחביה, בה מייצרת כל פרה 14,005 ליטר חלב בממוצע בשנה, עם כ- .61%3 שומן וכ- 3.23% חלבון בממוצע.
אביתר דותן, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר לחלב אומר, כי הפרה הישראלית נחשבת לשיאנית העולם בייצור חלב, חלבון ושומן חלב וכי ייצור החלב בישראל עומד על 11,416 ליטר בממוצע לפרה, חלב זה מכיל 3.36% חלבון ו- 3.82% שומן בממוצע. הפרה הישראלית עברה אף את הפרה ההולנדית והאמריקאית (ייצור החלב בארה"ב עומד על כ- 10,080ליטר לפרה בשנה ובאירופה המערבית על 8,000 ליטר לפרה לשנה).פרת החלב ההולנדית המפורסמת בכל העולם מייצרת פחות מ- 90% מרכיבי החלב בהשוואה לפרה הישראלית בתנובתה השנתית, זאת למרות העובדה שהיא מניבה בתנאי אקלים וסביבה נוחים יותר. תכולת החלבון והשומן בחלב מהווה את אחד המדדים המשפיעים על איכות החלב, טעמו ויעילות הייצור שלו. עוד אומר דותן, כי בהשוואה לתכולת החלב בתחילת שנות ה- 90, עלתה איכותו: בליטר חלב המיוצר כיום, כ- 10% יותר חלבון וכ- 25% יותר שומן חלב, הישג בקנה מידה בין-לאומי, זאת תוך המשךעלייה מתמדת בתנובה השנתית של הפרה הישראלית וכן עלייה מתמדת במדדים המעידים על בריאות הפרה ומשפיעים על רמת איכות החלב.
דותן מוסיף, כי העלייה המתמשכת בייצור חלב איכותי בישראל נובעת ממאמץ של מו"פ (מחקר ופיתוח), מידע גנטי ומאמץ בשיפור הזנת הפרות, הדרכת הרפתנים והשקעה גדולה ברווחת הפרות ותנאי מחייתן.
על פי נתוני התאחדות מגדלי בקר לחלב מונה עדר החלב הישראלי כ-130,000 פרות אשר תייצרנה בשנת 2014 כ- 1,425 מיליון ליטר חלב (כמות חלב הגבוהה בכ– 50 מיליון ליטר משנת 2013). אוכלוסיית ישראל מונה 8 מיליון תושבים, הצורכים קרוב ל- 170 ליטר לנפש מוצרי חלב (מגולם) בשנה. (לצורך השוואה: בארה"ב– 250 ליטר לנפש, בשוודיה– 300 ליטר לנפש, בהולנד- 250 ליטר לנפש, באיטליה 263 ליטר לנפש).