סינגפור היא המדינה הראשונה בעולם שמתירה מכירת מוצרי בשר מעבדה בסופרמרקטים

בשר מתורבת, או בשר שגדל במעבדה, מהווה את אחת מההתקדמויות הטכנולוגיות המרתקות והמשמעותיות ביותר בתעשיית המזון העולמית. המוצרים הראשונים של בשר מתורבת החלו להופיע בשוק והם עשויים לחולל מהפכה של ממש בהרגלי הצריכה ובשרשרת האספקה של המזון. עם השקת המוצר הראשון שנמכר ישירות לצרכנים בסינגפור, והתמיכה הרגולטורית הראשונית ממשרד הבריאות הישראלי, נראה כי העתיד הקרוב מבשר שינויים מרחיקי לכת בתחומי החקלאות, התזונה והסביבה. בכתבה זו נעמוד על ההיבטים השונים של הבשר המתורבת – היתרונות, האתגרים, התמיכה והביקורת שהוא מעורר – וננסה להבין את משמעותו העתידית עבור כולנו

הבשר המתורבת שהגיע למדפים מורכב מ-3% עוף שיוצר במעבדה, בשילוב עם חלבונים מהצומח. זוהי הפעם הראשונה שבה נמכרים מוצרי בשר מעבדה ישירות לצרכנים. בתחילת השנה, משרד הבריאות הישראלי העניק אישור ראשון מסוגו לבשר מתורבת, שמתוכנן להימכר במסעדות. סינגפור היא המדינה הראשונה בעולם שמתירה מכירת מוצרי בשר מעבדה בסופרמרקטים, כולל עוף שגודל במעבדה, ישירות לצרכנים.

הבשר המתורבת, שנקרא גם בשר שגודל במעבדה, כבר יצר סערה בארצות הברית. למרות שהוא עדיין לא זמין בארה"ב, לפחות שתי מדינות, פלורידה ואלבמה, אסרו על הכנסת הבשר המתורבת לשוק. מושל פלורידה, רון דה-סנטיס, התנגד להכנסת הבשר המתורבת בטענה להגנה על תעשיית הבקר של המדינה. הבשר המתורבת שיוצא לשוק הקמעונאי בסינגפור הוא עוף מתורבת, המהווה 3% מהמוצר הכולל, ובכל זאת מדובר בפריצת דרך לשוק הבשר המתורבת. בנוסף לעוף מהמעבדה, המוצר כולל חלבונים מהצומח, מה שמאפשר מחיר אטרקטיבי יותר לצרכנים.

מוצר העוף המתורבת שמוצע כעת בסינגפור פותח על ידי חברת GOOD Meat מקליפורניה ונמכר בשיתוף עם Huber's Butchery. עד כה, ניתן היה למצוא מוצרים של GOOD Meat רק במסעדות בסינגפור.

מהו בעצם בשר מתורבת, ומדוע הוא מעורר תגובות מעורבות? בשר שגודל במעבדה הוא בשר שמקורו בתאים של בעלי חיים אמיתיים, ולא בחוות. תומכי הבשר המתורבת מדגישים את היתרונות הפוטנציאליים בייצור מזון בשפע עם ערך תזונתי גבוה יותר, ללא הצורך בשחיטת בעלי חיים ותוך צמצום הנזקים הסביבתיים והמחלות הנישאות במזון.

המתנגדים מכנים אותו "בשר פרנקנשטיין" בשל החשש מגורמים לא ידועים במזונות שנוצרו במעבדה. הם טוענים כי מדובר במניפולציה של שרשרת המזון על ידי תאגידים גדולים וכי יש להגן על תעשיית הבשר והחקלאים.

ב-2023, אישר מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) ייצור בשר מתורבת. מיליוני דולרים הושקעו בבשר מתורבת על ידי הקרן הלאומית למדע והמכון הלאומי למזון וחקלאות של USDA בארה"ב, בנוסף ל-3 מיליארד דולר שהושקעו על ידי המגזר הפרטי.

בינואר, משרד הבריאות הישראלי העניק אישור רגולטורי ראשון מסוגו לחברת Aleph Farms, והפך את ישראל למדינה הראשונה בעולם שמאשרת צריכת בשר בקר מתורבת, אחרי שארה"ב וסינגפור אישרו מוצרי עוף מתורבתים.

על פי הודעת Aleph Farms, המשרד העניק לה אישור רגולטורי בשם "No Questions Letter", שמאשר כי המוצר שלה בטוח למאכל. בסיום הליך בירוקרטי הצפוי להימשך עוד כמה חודשים, החברה תוכל להתחיל למכור את המוצר שלה בישראל.

הנתח הראשון ש-Aleph Farms מתכוונת להציע בישראל, תחת המותג Aleph Cuts ("נתחי אלף"), נקרא "פטיט סטייק מתורבת". זהו נתח סטייק דקיק העשוי מתאים של פרה משובחת מזן אנגוס שחור בשם לוסי, ללא שינוי גנטי או אימורטליזציה, וכן מפיגום חלבון צמחי מסויה וחיטה. הצפי הוא שהסטייק הראשון יגיע למסעדות במהלך השנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

אפימילק והרמן פרוג׳קט חתמו על הסכם שיתוף פעולה  

24/12/2024

זיהוי ואבחון מוקדם של דלקות עטין ומחלות נוספות בפרות

09/12/2024

שהרובוטים יחלבו-

26/11/2024

בתוך הדיונות של הנגב: חוויה במרוץ הגמלים הראשון ברמת הנגב

02/11/2024

אבחון ראשון בישראל של נגיף בבקר במרעה ובקרציות בקר, הגורם למחלת קדחת דימומי...

18/09/2024

האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

אפימילק והרמן פרוג׳קט חתמו על הסכם שיתוף פעולה  

24/12/2024

זיהוי ואבחון מוקדם של דלקות עטין ומחלות נוספות בפרות

09/12/2024

שהרובוטים יחלבו-

26/11/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום