מזונות גסים הם מרכיב חיוני במנות הזנה של בקר. המזונות מספקים סיב פיזיקלי אפקטיבי (peNDF), ההכרחי לפעילות כרס תקינה.
פעילות תקינה – משמעה תנועתיות וכיווץ הכרס, ערבול המזון, העלאת גירה ופירוק המזון, תוך הזנת האוכלוסייה המיקרוביאלית שמפרקת את מרכיבי דופן התא של המזון הגס. הפרשת רוק מבלוטות הרוק בלוע, במהלך לעיסת המזון ובליעתו, מספקת חומר מתריס (Buffer) ומסכך, השומר על תנאי חומציות אופטימליים ( pH 6-7 ) לפעילות חיידקי כרס. רוב המזון הגס, המשמש להזנת פרות בעדרי בקר לבשר – מקורו במרעה, אך בתנאי מחסור במרעית, נעשה שימוש במקורות מזון גס בהגשה.
https://www.gov.il/BlobFolder/reports/feeding-beef-cattle-in-pasture/he/Professional_information_feeding-beef-cattle-in-pasture.pdf