שימוש בגזם כפות תמרים להזנת בקר לבשר במרעה

פעילות תקינה – משמעה תנועתיות וכיווץ הכרס, ערבול המזון, העלאת גירה ופירוק המזון, תוך הזנת האוכלוסייה המיקרוביאלית שמפרקת את מרכיבי דופן התא של המזון הגס. הפרשת רוק מבלוטות הרוק בלוע, במהלך לעיסת המזון ובליעתו, מספקת חומר מתריס (Buffer) ומסכך, השומר על תנאי חומציות אופטימליים ( pH 6-7 ) לפעילות חיידקי כרס. רוב המזון הגס, המשמש להזנת פרות בעדרי בקר לבשר – מקורו במרעה, אך בתנאי מחסור במרעית, נעשה שימוש במקורות מזון גס בהגשה.

https://www.gov.il/BlobFolder/reports/feeding-beef-cattle-in-pasture/he/Professional_information_feeding-beef-cattle-in-pasture.pdf

פרסום

 

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מי מקימה רפת ירוקה ונטולת אנטיביוטיקה ?

26/05/2024

סינגפור היא המדינה הראשונה בעולם שמתירה מכירת מוצרי בשר מעבדה בסופרמרקטים

22/05/2024

רכיבי מזון חלופיים למעלי גירה בישראל

07/05/2024

פרות בהודו: סמל רוחני, חבר סביבתי ותושב עירוני

10/04/2024

שימוש בגזם כפות תמרים להזנת בקר לבשר במרעה

07/02/2024

בשר מתורבת הוא בשרי או פרווה?

21/01/2024

מי מקימה רפת ירוקה ונטולת אנטיביוטיקה ?

26/05/2024

סינגפור היא המדינה הראשונה בעולם שמתירה מכירת מוצרי בשר מעבדה בסופרמרקטים

22/05/2024

רכיבי מזון חלופיים למעלי גירה בישראל

07/05/2024

פרות בהודו: סמל רוחני, חבר סביבתי ותושב עירוני

10/04/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום