שימוש בגזם כפות תמרים להזנת בקר לבשר במרעה

פעילות תקינה – משמעה תנועתיות וכיווץ הכרס, ערבול המזון, העלאת גירה ופירוק המזון, תוך הזנת האוכלוסייה המיקרוביאלית שמפרקת את מרכיבי דופן התא של המזון הגס. הפרשת רוק מבלוטות הרוק בלוע, במהלך לעיסת המזון ובליעתו, מספקת חומר מתריס (Buffer) ומסכך, השומר על תנאי חומציות אופטימליים ( pH 6-7 ) לפעילות חיידקי כרס. רוב המזון הגס, המשמש להזנת פרות בעדרי בקר לבשר – מקורו במרעה, אך בתנאי מחסור במרעית, נעשה שימוש במקורות מזון גס בהגשה.

https://www.gov.il/BlobFolder/reports/feeding-beef-cattle-in-pasture/he/Professional_information_feeding-beef-cattle-in-pasture.pdf

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

כניסה שלישית של שפעת העופות H5N1 לבקר בארה"ב

20/02/2025

זן חדש של שפעת העופות התגלה בפרות בארה"ב – האם יש סיבה לדאגה?

10/02/2025

מחקר חדש מגלה: יש דרך לגדל כמות זהה של בקר בפחות שטח ועם פחות פליטות של גזי...

10/02/2025

האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

אפימילק והרמן פרוג׳קט חתמו על הסכם שיתוף פעולה  

24/12/2024

זיהוי ואבחון מוקדם של דלקות עטין ומחלות נוספות בפרות

09/12/2024

כניסה שלישית של שפעת העופות H5N1 לבקר בארה"ב

20/02/2025

זן חדש של שפעת העופות התגלה בפרות בארה"ב – האם יש סיבה לדאגה?

10/02/2025

מחקר חדש מגלה: יש דרך לגדל כמות זהה של בקר בפחות שטח ועם פחות פליטות של גזי...

10/02/2025

האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום