תו 'חי בריא' ראשון לדגים – לדגיי עין גב בכנרת

ענף הדייג בקיבוץ עין גב – הראשון מבין דייגי ומשווקי הדגים עם תו "חי בריא" ופועל בשיטת דייג ברשת הקפה PurseSeine Fishing

 

ענף הדייג בקיבוץ עין גב, הינו הראשון בישראל בתחום הדייג שזוכה באישור לתו "חי בריא". תוצרתו משווקת על ידי חברת ׳אושנגל’.

את הענף מוביל קפטן מנחם לב כבר מעל 40 שנה מקפיד לדוג רק דגים המתאימים למאכל, כגון: קרפיון, מושט, בורי, כסיף, לבנון הכנרת (סרדין) ובינית. ספינת הדייג של עין גב עושה שימוש  בטכנולוגיית דייג ידידותית שאינה פוגעת בדגים. הדייג מתבצע בשיטת הקפה (PurseSeine Fishing), המיועדת לדייג להקות דגים הנמצאות בגוף המים (לא על הקרקעית). להקת הדגים מאותרת באמצעות סונאר המותקן בספינת הדייג, הלהקה מוקפת על ידי רשת היקפית גדולה, הנסגרת בחלקה התחתון ונאספת אל ספינת הדיג. בשיטת זו, הדגים הקטנים או ממינים שאינם למאכל, מוחזרים חיים חזרה אל הכנרת, לסביבתם הטבעית.

 

בחברת אושנגל אומרים: "חוסר השקיפות בענף הדגים מקשה על צרכני הדגים בישראל לדעת את מקור הדגים ואיכותם. לא קיים מידע זמין על תנאי הגידול, הצפיפות, שימוש בהורמונים, אנטיביוטיקה, תזונה ועוד. הצרכן לרוב אינו יודע ואין באפשרותו לדעת מידע בסיסי זה על הדגים שהוא מעוניין לקנות, מה שמקשה עליו לבצע החלטת צריכה מושכלת התואמת את דרישותיו הבריאותיות, הסביבתיות והמוסריות. מעתה, לצרכני הדגים בישראל יש אלטרנטיבה נפלאה ומרגשת – דגי הכנרת של קיבוץ עין גב המאושרים בתו 'חי בריא', דגי חופש שגדלו במי הכינרת ונידוגים בשיטת דיג ההקפה, שיטת דיג סלקטיבית ביותר, בה נלכדות להקות דגים על ידי הקפתן ברשת שנפרסת במעגל מסירת הדיג. דגים אלו הם בריאים ואיכותיים, גדלים במים הנקיים של הכינרת, ובנוסף לזה, הדיג של עין גב מהווה תרומה למערכת האקולוגית לטווח ארוך".

 

"חי בריא" הינו תו האיכות הראשון והיחיד מסוגו בארץ, המבטיח לצרכנים מזון איכותי ובריא יותר מהחי, שקיפות ובטחון לגבי מקור המזון ואופן הפקתו, פיקוח ומעקב אחר המוצר בזמן גידולו ועד הגיעו לצלחת. תו האיכות "חי בריא" מהווה אישור לעמידה בדרישות נהלים ואות הצטיינות למקדמי חקלאות ישראלית אחראית המחויבת לבעלי החיים, לסביבה ולבריאות הציבור, הבא לענות על דרישה הולכת וגוברת של צרכנים למידע לגבי מקור המזון ומבטיח להם מזון מקומי בריא ואיכותי יותרשהופק באופן אחראי כלפי בעלי החייםהסביבה ובני האדם, ערכים הנתפסים היום כחשובים על ידי שוק הולך וגדל של צרכנים שחשובה להם איכות המזון והשמירה על הטבע

 

נוהלי "חי בריא" קובעים שורה של דרישות גידול מקיפות ומחמירות ביותר כיום בישראל בהקשר של רווחת בעלי חיים, המבוססים על תקינה בינלאומית, בשיתוף פעולה עם מדענים, חוקרים ווטרינרים שעברו את ההתאמות הנדרשות למציאות הישראלית, הבאים להבטיח, כי בעלי החיים גדלים בסביבה המאפשרת להם לבצע פעולות טבעיות לבריאותם ורווחתם וכי איכות הסביבה אינה נפגעת.

 

הדגים האיכותיים והבריאים ימכרו במספר נקודות מכירה נבחרות ברחבי הארץ https://haibari.co.il/ נקודות-מכירה/

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

הגבלות על הדיג בים התיכון

05/03/2025

מפסדי דגים ליצור אנרגיה - פתרון חדש

02/02/2025

איסור דיג מכמורתנים בקרבת תשתיות גז ונפט

30/12/2024

מה המשמעות של "דג קפוא מעובד"?

24/11/2024

הנחיות לתכנון התקנת מערכות פוטו-וולטאיות על גבי בריכות דגים
שוק פירות הים Jodd Fairs בתאילנד: היסטוריה, מסורת ומגוון ימי עשיר
הגבלות על הדיג בים התיכון

05/03/2025

מפסדי דגים ליצור אנרגיה - פתרון חדש

02/02/2025

איסור דיג מכמורתנים בקרבת תשתיות גז ונפט

30/12/2024

מה המשמעות של "דג קפוא מעובד"?

24/11/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום