מתן תערובת מזון מאוזנת לבקר חיונית לבריאותם, לצמיחתם ולפרודוקטיביות שלהם. בקר זקוק למגוון של חומרי הזנה, לרבות חלבון, פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים, בפרופורציות מתאימות כדי לשמור על בריאות מיטבית ולהשיג את פוטנציאל הצמיחה והייצור שלהם.
חלבון הוא רכיב תזונתי קריטי עבור בקר מכיוון שהוא חיוני להתפתחות השרירים, הרקמות והאיברים. בקר זקוק לכמויות שונות של חלבון בשלבים שונים של מחזור חייהם. לדוגמה, בקר גידול ומניק דורש רמות חלבון גבוהות יותר מאשר חיות בוגרות. דרישת החלבון לבקר בקר נעה בין 8% ל-13% מסך התזונה שלהם, בעוד הדרישה לבקר לחלב נעה בין 16% ל-18%.
פחמימות הן חומר תזונתי חיוני נוסף עבור בקר. הם מספקים אנרגיה לתפקודי הגוף של החיה ותומכים בצמיחה וייצור חלב. ניתן להשיג פחמימות ממקורות מזון שונים, כולל תירס, שעורה, חיטה ושיבולת שועל. חיוני לאזן את הפחמימות בתזונה, שכן האכלת יתר של פחמימות עלולה להוביל להפרעות עיכול, כמו חמצת.
שומנים הם גם מרכיב חיוני בתזונת הבקר. הם מספקים אנרגיה, משפרים את טעם המזון ומסייעים בספיגת ויטמינים. ניתן להשיג שומנים ממקורות שונים, כולל שמנים צמחיים, שומנים מן החי ושמני דגים.
בחירת המזון הנכון לשלבים שונים של התפתחות הבקר היא קריטית כדי להבטיח צמיחה וייצור מיטביים. לדוגמה, עגלים גדלים דורשים תזונה עם רמות גבוהות של חלבון ואנרגיה כדי לתמוך בגדילתם, בעוד שפרות מניקות דורשות תזונה עם איזון של חלבון, פחמימות ושומנים כדי לתמוך בייצור חלב. בנוסף, שוורים רבייה דורשים תזונה עם רמות נאותות של ויטמינים ומינרלים כדי לתמוך בביצועי הרבייה.
אפשרויות הזנה שונות זמינות לבהמות, לרבות מרעה, חציר, תמצית ותרכיז. מרעה הוא מקור טוב לחומרים מזינים עבור בקר ומספק איזון מצוין של חלבון, פחמימות ושומנים. חציר הוא אפשרות הזנה פופולרית במהלך החורף כאשר מרעה אינו זמין. התחמיץ הוא מזון מותסס העשוי מדשא קצוץ או תירס, והוא מהווה מקור אנרגיה מצוין לבהמות. מזון תרכיז, כגון תירס, קמח סויה וקמח זרעי כותנה, משמשים גם הם בדרך כלל להשלמת הדרישות התזונתיות של הבקר.
לסיכום, מתן תזונה מאוזנת לבהמות חיונית לשמירה על בריאות מיטבית ולהשגת פוטנציאל הגדילה והייצור שלהם. חקלאים צריכים לשקול את הדרישות התזונתיות של הבקר שלהם בשלבים שונים של מחזור חייהם ולבחור את אפשרויות ההזנה הנכונות כדי לענות על הצרכים התזונתיים שלהם. תזונה מאוזנת לא רק תקדם בריאות טובה אלא גם תשפר את איכות הבשר והחלב שמייצרים הבקר.